NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA U NBA: Sve za ljubav, Jusufa Nurkića ne zanimaju pare

Novosti online

29. 06. 2022. u 09:27

CENTAR košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić (27) ovog leta je postao nezaštićeni slobodan igrač i može pregovarati oko ugovora i sa ostalim NBA klubovima, s obzirom na to da Portland više ne polaže prava na njega.

НЕСВАКИДАШЊА СИТУАЦИЈА У НБА: Све за љубав, Јусуфа Нуркића не занимају паре

FOTO: AP

Međutim, Nurkić nema nameru da napušta najveći grad u američkoj saveznoj državi Oregon.To mesto on vidi kao dom i izvesno je da će "Bosanska zver" potpisati novi ugovor.

Nastavak saradnje između 27-godišnjeg centra i "Blejzersa" mogao bi biti objavljen već sutra, navode američki mediji. Poznati novinar Mark Stejn otkriva da se Nurkić odlučio na zanimljiv potez kako bi ostao član Portlanda.

Iako je imao mogućnost da u drugim timovima potpiše unosnije ugovore, Bosanac je odlučio da iz ljubavi prema timu iz Oregona prihvati čak i manji ugovor nego što ga ima sad.

Stejn navodi kako će Nurkić uzeti manje novca od sadašnjeg ugovora koji mu donosi 12 miliona dolara po sezoni i plata će mu biti za nekoliko miliona manja.

Nurkić se za ovaj potez odlučio kako bi mogao ostati u timu koji voli, a ovo je zaista retka situacija u NBA ligi gde košarkaši uglavnom "trče" za velikim ciframa ili šampionskom titulom.

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić okupio "orlove" - trening reprezentacije Srbije

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!