NBA LIGO, ČUVAJ SE! Nikola Jokić dočekao pojačanja, Denver se odrekao dvojice startera i kreće po titulu

Novosti online

29. 06. 2022. u 16:32 >> 19:21

NIKOLA Jokić je i u minuloj sezoni briljirao na NBA parketima, ali njegov klub, Denver Nagets, ne želi da dopusti da maltene "sam" nosi ekipu na leđima i u narednom šampionatu.

НБА ЛИГО, ЧУВАЈ СЕ! Никола Јокић дочекао појачања, Денвер се одрекао двојице стартера и креће по титулу

FOTO: Tanjug/AP

Aktuelni MVP je nedavno ponovo izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, a izgleda da će u novu sezonu ući bez dvojice kolega iz startne postave, uz dva nova saigrača.

Tako bar javlja Šams Čaranija, jedan od najobaveštenijih sportskih novinara o dešavanjima u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

On je, naime, obelodanio da će Denver napustiti plejmejker Monte Moris i bek Vil Barton, koji će otići u Vašington.

Iz suprotnog smera trebalo bi da, ako pregovori budu uspešno okončani, da dođu Kentavius Koldvel-Poup, popularni "KCP", i Iš Smit.

To je nedugo zatim potvrdio i najbolji poznavalac prilika u Nagetsima, Majk Singer iz "Denver posta", dodavši da je sve utanačeno, ali da će se sama razmena obaviti 6. jula.

Veteran Iš Smit, 33-godišnji plejmejker, na korak je od toga postavi NBA rekord po broju klubova za koje je nastupao (odigra li jedan meč u ekipi iz Kolorada, biće mu to čak 13. tim u najjačoj ligi sveta), a u Nagetse bi trebalo da stigne kao pomoćno rešenje za mesto organizatora igre, jer se očekuje povratak godinu dana odsutne zvezde, Džamala Mareja.

Glavna zvezda ovog trejda, iz ugla Denvera, je "KCP", 29-godišnji bek šuter koji je 2020. bio šampion sa Los Anđeles Lejkersima, a koji je od 2013. do 2017. igrao za Detroit, klub koji ga je i izabrao kao osmog pika.

Kentavius Koldvel-Poup je smatran jednim od boljih "igrača u oba smera", odnosno dobro igra i u napadu i u odbrani, pa je upravo defanzivna strana njegovih košarkaških karakteristika jedan od glavnih razloga za ovaj potez uprave Denvera.

Ova dva pojačanja, uz povratak pomenutog Mareja, ali i sjajnog šutera Majkla Portera juniora, te zanimljiv izbor na nedavnom NBA draftu (bek Kristijan Braun, koji je bio triput srednjoškolski šampion, a jednom i NCAA prvaka tokom svojih koledž dana, te  bek/krilo (a odličan defanzivac) Pejton Votson) - trebalo bi da pojasne ostatku konkurencije da Denver kreće u pohod na titulu. Možda nema baš najjači tim u ligi, ali jedan od najzanimljivijih - ima svakako. Uostalom, predvodi ga dvostruki uzastopni MVP, a vraćaju se dva ključna "šrafa", Marej i Porter junior. Uz pomenuta pojačanja, ali i igrače kao što su Aron Gordon i "Bizi" Bouns, biće to izuzetno interesantna ekipa u sezoni koja predstoji.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024