"RAĐA, POGLEDAJ SE U OGLEDALU"! "Rat" u Hrvatskoj besni, Aco Petrović nikada jače udario na Dina

Novosti online

07. 07. 2022. u 11:16

Bivši selektor reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović kritikovao je Dina Rađu, koji je predsednik Stručnog saveta za mušku košarku u Košarkaškom savezu Hrvatske.

РАЂА, ПОГЛЕДАЈ СЕ У ОГЛЕДАЛУ! Рат у Хрватској бесни, Ацо Петровић никада јаче ударио на Дина

FOTO: EPA

Reprezentacija Hrvatske nije uspela da se plasira na Mundobasket po drugi put zaredom, a Petrović već dugo sugeriše Rađi da napusti mesto na kojem se nalazi.

- Moj odgovor Rađi su argumenti. U šest godina srozana hrvatska košarka, propuštena dva SP, uzalud utrošenih 3.000.000 evra za preolimpijski turnir u Splitu, loši odnosi sa vodećim klubovima, rat sa ABA ligom, potrošena četiri trenera... Pogledaj se u ogledalo, Rađa - napisao je Petrović na Tviteru.

Sukob dvojice velikana hrvatske košarke je aktuelan već nekoliko nedelja, a Petrović je nakon poraza Hrvatske od Finske takođe ironično pričao o Rađi.

- Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba da ostane i da kao pravi predsednik Stručnog saveta bude vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gde nas već žreb odnese - pisao je Petrović.

Hrvatska će morati da igra pretkvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2025. godine, a pre nekoliko nedelja se pisalo o tome da će klubovi iz te zemlje napustiti i ABA ligu. Ipak, Petrović je objavio da je Cibona dobila novu garnituru ljudi u stručnom štabu, te da je poslala prijavu za učešće u regionalnom takmičenju naredne sezone.

Takođe, važno je navesti da je Rađa žestoki protivnik naturalizovanja stranaca, te da ih ne želi u reprezentaciji.

- Po mom mišljenju, za reprezentaciju može igrati samo Hrvat iz Hrvatske, Hrvat iz Bosne, Hrvat iz Nemačke, neko kome je barem jedan roditelj Hrvat, neko ko oseća grb i himnu, te mu je nastup za reprezentaciju čast. Uostalom, je li stranac ikakva garancija za uspeh? - poručio je Dino Rađa u intervjuu za Indeks.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna