VASA SOLIDAN: Micićev Efes ostao u plej-of trci

V. Preradović

02. 02. 2023. u 14:01

POBEDAMA favorita kompletirano je 22. kolo Evrolige, prvo u ovonedeljnom duplom programu. Branilac titule Efes stigao je do polovičnog učinka trijumfom nad Žalgirisom u Istanbulu (80:70), Monako se nije ni oznojio u duelu sa fenjerašem Albom (102:84), dok je Real Madrid lako savladao Panatinaikos (83:68) i ponovo se susreo sa Olimpijakosom na vrhu tabele.

ВАСА СОЛИДАН: Мицићев Ефес остао у плеј-оф трци

FOTO: M. Vukadinović

Dvostruki uzastopni šampion nije smeo da dozvoli sebi luksuz da poklekne treći put zaredom. Nakon poraza od Bajerna i Baskonije, Efesu je gorelo pod nogama pred meč sa čvrstim Žalgirisom. Iako je tim našeg Vasilija Micića rezultatski kontrolisao tok utakmice, videlo se da i šampionska kolena klecaju pod pritiskom. Uporni Litvanci prišli su na samo dva poena zaostatka u završnici, ali je Rodrig Bobua sa dve dobro istrčane kontre obrisao hladan znoj sa čela 14.000 gledalaca u "Sinan Erdem domu".

Na listi strelaca pobedničkog tima izdvojio se Vil Klajburn sa 19 poena, Micić je ponovo imao najveću minutažu i postigao 11 (0/2 za dva, 3/4 za tri), uz pet asistencija i četiri izgubljene lopte. Jedna od te četiri mogla je skupo da košta "pivare". Litvanski bek Ignas Brazdeikis neće pamtiti po pobedi svoj evroligaški rekord od 25 poena, dvocifren je bio i Edgaras Ulanovas sa 15.

- Igrali smo sjajno u odbrani, ali smo imali problem sa neverovatnim Brazdeikisom - rekao je trener Efesa Ergin Ataman. - Neke mečeve smo izgubili u finišu, sada smo uspeli da odradimo posao. I dalje smo izvan plej-ofa, tako da je pred nama još mnogo posla.

Monaku je u prvom susretu sa Albom za pobedu bio potreban koš Elija Okoboa sa zvukom sirene, u drugom nije bilo ni trunke neizvesnosti. Tim Saše Obradovića, inače nekadašnjeg trenera Albe, prošetao se Berlinom i ostao deo vodećeg evroligaškog kvarteta nakon 22 odigrane utakmice. Lični rekord sezone ostvario je litvanski centar Donatas Motiejunas sa 22 poena, uz samo jedan promašaj u šutu iz igre, dok je Majk Džejms ovog puta stavio sebe u službu ekipe i doprineo pobedi na sve načine - 13 poena, šest asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte.

- Bili smo veoma fokusirani, posebno na početku druge četvrtine kada smo preuzeli kontrolu nad utakmicom i držali je do samog kraja. Svi igrači su dali doprinos, veoma sam zadovoljan načinom na koji smo došli do ove pobede - konstatovao je Obradović. n

V. P.

Micić na meču sa Žalgirisom Foto Evroliga

RADONjIĆEV PAO LAKO PAO

OČEKIVALO se da će Panatinaikos nakon ubedljive pobede nad Žalgirisom pružiti jači otpor Realu, ali su igrači trenera Dejana Radonjića izgledali kao da su potpuno nezainteresovani za ishod ovog meča. Geršon Jabusele je sa 17 poena bio najefikasniji među "kraljevima" u 12. uzastopnoj domaćoj pobedi protiv grčkog tima.

U sastavu atinskih "zelenih" nisu bila dva poslednja pojačanja, Amerikanac Met Tomas i Grk Dimitris Agravanis, koji bi trebalo da poprave anemičnu sliku Radonjićeve ekipe.

EVROLIGA 22. kolo

UTORAK

Fenerbahče - Olimpijakos 73:93

Armani - Baskonija 89:83

Valensija - Bajern 82:73

Partizan - Asvel 92:71

Barselona - Makabi 83:78

Virtus - C. zvezda 84:72

SREDA

Efes - Žalgiris 80:70

Alba - Monako 84:102

Real - PAO 83:68

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?