SPREMITE KOKICE: Dončić i Irving, pukovnici ili pokojnici

V. Preradović

06. 02. 2023. u 19:30

SLOVENAČKI superstar u timu Dalasa Luka Dončić, sugerisao je "franšizi" iz Teksasa da želi pored sebe NBA zvezdu. Sugestija sa primesom ultimatuma mobilisala je Mevse, koji su mu pre isteka roka za trejdove doveli 30-godišnjeg plejmejkera Bruklina Kajrija Irvinga, šampiona sa Klivlendom 2016. i osmostrukog ol-star igrača.

СПРЕМИТЕ КОКИЦЕ: Дончић и Ирвинг, пуковници или покојници

FOTO: AP/Tanjug

Da li bi Lukin prvi izbor za Betmenovog pomoćnika bio 1. pik Klivlenda iz 2011? Verovatno ne, imajući u vidu da se o Irvingu proteklih sezona više govorilo u kontekstu njegovih antisemitskih, antivakserskih i antinaučnih stavova. Sam je priznao da je razmišljao da završi karijeru i posveti se borbi za humanije društvo. Kontradikcije u njegovim istupima ne oduzimaju mu vanvremenski košarkaški talenat, ali je krajnje upitna njegova motivacija na terenu.

FOTO: AP

Kajri Irving

Većina NBA fanova smatra da je Dalas pogrešio, da bi Irving trebalo da donese iz Bruklina svoju loptu jer je jedna stalno u posedu Dončića. To je opravdana bojazan za navijače Mevsa, ali je mlađi Irving, uma neopterećenog zaverama globalnog kolonijalizma, pokazao pored Lebrona Džejmsa u Klivlendu da može da funkcioniše sa superzvezdom. Međutim, davno beše ta 2016...

U međuvremenu je jedan od najboljih takozvanih "bolhendlera" u istoriji košarke imao neslavne epizode u Bostonu i Bruklinu, pre svega u domenu pozitivnog uticaja na ekipu. Brojke su i dalje na ol-star nivou (27,1 poen, 5,3 asistencije, 5,1 skok), ali brojke i timski rezultati često ne idu ruku pod ruku.

Bez obzira na to da li će Dončić i Irving završiti sezonu kao pukovnici ili pokojnici, spremite kokice za utakmice Dalasa. Iz perspektive Mevsa, ovaj potez nije preterano hazarderski jer Kajriju ističe ugovor, za ovu sezonu vredan 37.000.000 dolara. Iz tog razloga ni Bruklin ne gubi mnogo. Glasine kažu da su već ponudili drugim timovima Spensera Dinvidija, koji je stigao iz Dalasa u paketu sa Dorijanom Finijem Smitom.

FINIKS U POTERI ZA DURENTOM

BRUKLIN je spreman da krene od nule. Odmah po trejdu Irvinga u Dalas, izronile su informacije da je spreman da sasluša ponude i za prvu zvezdu tima Kevina Durenta.

Jednu upravo spremaju Finiks Sansi, koji su letos bili na Durentovoj listi želja za trejd. Mogli bi da ponude ono što već jesu za Irvinga - Krisa Pola, Džeja Kraudera i buduće pikove prve runde.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)