KUP RADIVOJA KORAĆA: Zvezda malo štucala, pa pozvala Partizan na četvrti megdan

V. Preradović

16. 02. 2023. u 20:32

KADA su kuglice na žrebu finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća stavile „večite“ na istu stranu takmičarske šeme, počela je predigra za finale pre finala. Iza nas su pretnje bojkotom i predsedničke razmene verbalnih udaraca, pred nama je polufinalni duel Zvezde i Partizana (21.00) u bezbednosno rizičnom niškom „Čairu“, podeljenom na dva navijačka tabora.

КУП РАДИВОЈА КОРАЋА: Звезда мало штуцала, па позвала Партизан на четврти мегдан

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su u četvrtfinalu ubedljivo savladali Borac nakon uvodnih poteškoća (89:64) i požurili da iskoriste svaki minut odmora, imajući u vidu da su crno-beli svoju četvrtfinalnu rutinu odradili 24 sata ranije. Svakako jedan od važnih faktora pred četvrti derbi ove sezone, prethodna dva bili su bitke do poslednjeg daha i poslednjeg šuta. Zvezda je dobila prve dve, Partizan poslednju pred njenim navijačima i od tog momenta uhvatio zalet uraganske siline.

U odnosu na taj evroligaški okršaj, sada je zbog kvote stranaca prinudno bez Madara i Papapetrua, dok će Zvezda prvi put u derbiju moći da računa na supermoći argentinskog asa Kampaca. Ako je jasna plejmejkerska prednost crveno-belih, evidentno je da tim Željka Obradovića sa Lesorom i Ledejem drži ključeve reketa.

- Znamo se odlično, igrali smo toliko utakmica jedni protiv drugih. Svaka je različita, takva će biti i u polufinalu. Ovde smo sa ciljem da dobijemo sve tri utakmice, to će biti druga. Ako izgubimo, razlog neće biti to što smo igrali dan za danom - kaže strateg Zvezde Duško Ivanović.

Oslabljeni Borac, sa desetoricom u sastavu uključujući i 17-godišnjeg Ćurčića, zaskočio je iz zasede nespremne crveno-bele i priuštio publici u „Čairu“ ravnopravnu borbu Davida i Golijata. Figurativni div ničim nije impresionirao manjeg suparnika, posebno veterana ovakvih borbi Gagića. Nekadašnji centar Partizana i sa viškom kilograma pod dresom odigrao je jokićevsko poluvreme, sa 12 poena, pet skokova i tri asistencije bio je najzaslužniji za plus 11 u uvodnoj četvrtini.

- Nema hronično lošeg početka, to se jednostavno dešava – glasi Ivanovićev odgovor na pitanje o sporim ulascima u mečeve. - Ne ulazi svaki igrač sto odsto koncentrisan, malo je i do protivnika koji zna da igra košarku. U mom medicinskom štabu sve ide kako treba, nema ništa hronično.

Kampaco je bio lek za Zvezdine napadačke boljke, atomski „gaučos“ ubrzao je tempo i otvorio teren za koševe iz kontranapada za seriju 14-0. Kada su crveno-beli skakačkom superiornošću počeli da prave osetniju rezultatsku distancu, otpor borbenog Borca počeo je da jenjava. Dok su igrači trenera Mijatovića sve teže dolazili do daha, podijum na jugu Srbije preuzeo je Vildoza i plesom mamio uzdahe gledalaca. U jednom prodoru sakrio je loptu Radonjiću fintom iza leđa, kao omaž svom slavnom sunarodniku Đinobiliju.

Ubrzo potom ugašen je pokret otpora protiv neuporedivo kvalitetnijeg protivnika. Na takmičarski izuzetno zanimljivo prvo poluvreme naslonilo se revijalno drugo, u kojem je trener Zvezde Ivanović primenio formulu dozirane minutaže kako bi sačuvao svežinu glavnih poluga za polufinalni spektakl.

C. ZVEZDA - BORAC 89:64 (17:19, 18:12, 29:17, 25:16)

DVORANA SC „Čair“. Gledalaca: 2.500. Sudije: Ninković, Vesković, Hadžić.

C. ZVEZDA: Vildoza 18 (3/3 za dva, 2/3 za tri, 4 as), Lazarević, Kampaco 10 (6 as), Mitrović 4 (7 sk), Lazić 5, Martin 6, Dobrić 10, Ilić 4, Nedović 13 (2/2 za dva, 3/7 za tri), Marković 6 (4 as), Kuzmić 2, Petrušev 11 (4 sk).

BORAC: Boldvin 11 (6 sk, 3 as), Ćurčić 3, Glišić, Nikolić 3, Tomašević 6, Gagić 14 (5/12 za dva, 9 sk, 5 as), Kočović, Novaković, Radonjić 14, Hejl 13.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)