ZVEZDA "LEVICOM" RUŠI ALBU: Trofej Kupa kao zamah u borbi za top 8 Evrolige

V. Preradović

24. 02. 2023. u 09:00

DEVETI pehar u formi stilizovane Žućkove "levice" postavljen je na policu trofejne sale na Malom Kalemegdanu. Trofej Kupa Radivoja Koraća ubrizgao je dodatnu dozu samopouzdanja košarkašima Crvene zvezde pred nastavak neizvesne bitke za plasman u plej-of Evrolige.

ЗВЕЗДА ЛЕВИЦОМ РУШИ АЛБУ: Трофеј Купа као замах у борби за топ 8 Евролиге

FOTO: Tanjug/AP

Sa tom inercijom ulaze u današnji duel sa Albom u hali "Aleksandar Nikolić" (19.00), prvi od deset preostalih sa etiketom odlučujućih. Crveno-beli su trenutno 13. na tabeli sa skorom 11-13, ali i samo dve pobede manje od prvog, drugog i trećeg iznad top 8 crte, što je nezabeleženo u kratkoj istoriji takmičenja u sadašnjem ligaškom formatu.

- Mi pred svaku utakmicu mislimo i verujemo da možemo da pobedimo. Tako i pred ovu, koja je za nas veoma bitna u toj borbi za plasman među prvih osam - kaže trener Zvezde Duško Ivanović. - Biće veoma teško, znamo da Alba igra atipičnu, možda najefikasniju košarku u prvih deset sekundi napada. Moramo da uvedemo utakmicu u statičnu igru "pet na pet".

Da nije negativnog istorijata u mečevima sa berlinskim "albatrosima", moglo bi se reći da ulaze i sa etiketom velikog favorita. Alba drži evroligaški "fenjer" (6-18), poražena je u poslednjih šest utakmica, u poslednje četiri primala je 93 i više poena! Međutim, berlinski žuti razgoropade se kada vide crvenu boju, do poraza na svom terenu u prvom delu sezone (84:88) nanizali su sedam pobeda u susretima sa Zvezdom.

- Jesu poslednji na tabeli, ali uopšte nisu loša ekipa. Izgubili su mnogo dobijenih utakmica, njihov način igre te primorava da moraš da odigraš koncentrisano svih 40 minuta - ističe Ivanović.

SIKMA O NEDOVIĆU I VILDOZI

TRENER Albe Izrael Gonzales smatra da je titula u Kupu dodatno napumpala Zvezdino samopouzdanje.

- Imaju dobru kombinaciju talenta i napornog rada, veoma dobro vođena ekipa sa velikim samopouzdanjem nakon osvajanja Kupa.

Amerikanac Luk Sikma ističe atmosferu u Beogradu.

- Specijalno mesto za košarku, posebno ove godine kada Zvezda igra tako dobro. Igrači kao što su Nedović i Vildoza mogu da postignu mnogo poena, Petrušev ima sjajnu sezonu. Moramo da igramo najbolju košarku da bismo bili u prilici da pobedimo.

Za prekid gubitničke tradicije pobrinuo se Luka Vildoza, sa 21 poenom ubedljivo najbolji igrač u novembarskom trijumfu nad nemačkim timom. Uloga favorita bila bi još izraženija da je u timu njegov argentinski amigo Fakundo Kampaco, kome će ovo biti poslednja propuštena utakmica zbog zabrane registracije igrača. Kad već ne može da pomogne klubu, pritekao je u pomoć Argentini u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo. Zvezdi je neophodna pobeda kako bi sa njim nastavila da se kreće ka plej-of cilju.

- Jako bitna utakmica, da potvrdimo važnu pobedu iz Tel Aviva - kaže centar Filip Petrušev. - Iako smo možda favoriti na papiru, Alba igra veoma nezgodno i opasan je protivnik. Jesmo osvojili trofej u Kupu, ali pred nama je najvažniji deo sezone.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?