EFES LEK ZA STRES: Zvezda protiv šampiona Evrolige traži izlaz iz duboke krize

V. Preradović

08. 03. 2023. u 10:00

DA je Crvena zvezda u timskom zanosu kao u uvodnom periodu pod trenerskom rukom Duška Ivanovića, megdan sa turskom velesilom predstavljao bi vrhunsko zadovoljstvo za sva košarkaška čula.

ЕФЕС ЛЕК ЗА СТРЕС: Звезда против шампиона Евролиге тражи излаз из дубоке кризе

FOTO: M. Vukadinović

Nakon što je doživela pomračenje u poslednjih sedam utakmica u Evroligi (skor 1-6), duel u hali "Aleksandar Nikolić" sa dvostrukim šampionom Efesom (20.30) delimično je izgubio tu mirisnu notu istinskog spektakla.

Porazi od Albe i Bajerna oduzeli su crveno-belima realnu nadu da ove sezone mogu da načine iskorak prvim plasmanom u plej-of u ligaškom formatu. Poraz od Cibone oduzeo im je značajnu prednost nad Partizanom u borbi za vrh ABA lige, tako da meč sa bosforskim "pivarima" najpre može da posluži kao psihoterapija za tim izgubljenog samopouzdanja i identiteta.

Šanse za top 8 nisu sahranjene, Zvezda zaostaje dve pobede za osmoplasiranim Efesom, koji ima utakmicu manje. Ova dva tima sastala su se na ovosezonskoj evroligaškoj premijeri 7. oktobra, kada je domaćin predvođen Vilom Klajburnom (19 poena) slavio sa komotnih 72:59. Njemu uz rame stajao je srpski evropski superstar Vasilije Micić (16, 6 as), koji će verovatno propustiti dvoboj sa svojim bivšim timom zbog oporavka od povrede kolena. Bio je van sastava u poslednjem meču turskog prvenstva, u kojem je tim trenera Ergina Atamana i bez MVP kandidata lako slomio Bursu našeg stručnjaka Dušana Alimpijevića (82:63).

Zvezda na otvaranju Evrolige i sadašnja praktično nisu isti tim, mada i sadašnja u ovom periodu ne liči na sebe. U odnosu na prošli duel sa Efesom, sada su u rotaciji pistolerosi Nedović, Vildoza i Kampaco, koji su u prethodnim mečevima uglavnom pucali ćorcima. Na klupi je Ivanović umesto tadašnjeg debitanta u Evroligi Jovanovića, ali deluje da je iskusni crnogorski strateg ispustio iz ruku uzde tima. Crveno-beli u poslednje vreme galopiraju bez kontrole i završavaju jurnjavu slomljenih kočija.

U ovoj godini dobili su samo tri od deset evroligaških mečeva, kao adut u plej-of trci mogu da računaju na nešto povoljniji raspored od konkurenata. Pet od osam utakmica odigraće kod kuće, ali ih u poslednje dve čekaju susreti sa Olimpijakosom i Fenerbahčeom, članovima vodećeg kvarteta. Večeras protiv Efesa imaju priliku da obnove poljuljanu veru u sebe, zaustave poniranje i odu sa "drugom glavom" na gostovanje Panatinaikosu (petak, 20.00).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?