DA LI JE GOTOVA MVP TRKA? Jokić nije ličio na sebe, Embid demolirao Seltikse

V. P.

05. 04. 2023. u 15:48

PROŠLO NBA veče možda je napravilo odlučujuću razliku u tesnoj MVP trci.

ДА ЛИ ЈЕ ГОТОВА МВП ТРКА? Јокић није личио на себе, Ембид демолирао Селтиксе

Foto AP

Nikola Jokić vratio se u tim nakon tri meča pauze zbog tegoba sa listom i nije ličio na sebe u porazu Denvera od najlošije ekipe Zapada Hjustona (103:124), dok je Džoel Embid postigao više od polovine poena za Filadelfiju u pobedi nad Bostonom u derbiju Istoka (103:101).

Srpski superstar je za 25 minuta ubacio 14 poena (šut 7/13), uz deset skokova, četiri asistencije i čak osam izgubljenih lopti od ukupno 20 timskih. Dok je bio na terenu Nagetsi su imali minus 21, tako da je sasvim jasno da Džoker u Teksasu nije bio ni senka dvostrukog MVP osvajača.

- Dobro sam se osećao, ali nisam igrao dobro. Fizički nije bilo problema, ali sa košarkaške strane nisam bio u ritmu - priznao je Jokić, koji je izgubio duel sa mladim turskim centrom Alperenom Šengunom (20 poena, 10 skokova).

Njegov glavni i izvesno jedini konkurent za MVP krunu, kamerunski div Džoel Embid, imao je veče za pamćenje. Seltiksima je ubacio 52 poena, promašio samo pet šuteva iz igre (20/25), uz 13 skokova, šest asistencija i dve blokade. Ako pitate trenera Filadelfije Doka Riversa, petom partijom ove sezone sa 50 ili više poena zakucao je u koš i MVP dilemu.

- Mnogo stvari smo odradili pogrešno, ali jedna stvar je bila na mestu - Džoel Embid. MVP trka je zaista gotova. Nismo mogli ništa da pogodimo, a on je postigao pola naših poena. Možda sam pristrasan, ali MVP trka je završena - rekao je Rivers, koji u ovom slučaju nema obavezu da bude objektivan.

Objektivan je bio njegov kolega na klupi Denvera Majk Meloun, kada je analizirao igru tima u meču sa Hjustonom i eventualne posledice.

- Veoma sam razočaran našim pristupom i uloženim naporom. Imali smo priliku da obezbedimo prvo mesto na Zapadu i nismo je shvatili ozbiljno. Ako budemo ovako igrali, lagano ćemo ispasti u prvoj rundi plej-ofa - razočarano je konstatovao Meloun.

BOGDANOVIĆ: UVEK SAM TU ZA SRBIJU

BOGDANU Bogdanoviću prijala je uloga startera u odsustvu Treja Janga, u pobedi Atlante nad Čikagom (123:105) odigrao je jedan od najboljih mečeva u sezoni sa 26 poena (šut 9/15) i pet asistencija. Utakmicu su na licu mesta pratili selektor Srbije Svetislav Pešić i direktor reprezentacije Dragan Tarlać.

- Pričao sam o svemu sa selektorom Pešićem. Moj nastup nikada nije bio upitan, samo da me zdravlje posluži - rekao je Bogdanović za dopisnika RTS na temu predstojećeg Svetskog prvenstva.

Pešić i Tarlać su pre toga posetili Nikolu Jokića u Denveru.

- Bili smo da vidimo Bogdanovića i Jokića, da im predstavimo plan i program priprema. Još je rano za dalju priču. Bili smo u poseti i Alekseju Pokuševskom i Nikoli Joviću. Imali smo dobre razgovore o košarci - rekao je Pešić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um