ČUDESNI NIKOLA JOKIĆ: Srbin dva meča od istorije, Denver nezaustavljiv

Novosti online

22. 04. 2023. u 08:07

TIM Denvera nadigrao je Minesotu sa 120:111 u prvom meču na gostovanju i sa 3:0 u pobedama došao na korak uo plasmana u četvrtfinale. Sjajnom igom predvodio ih je Nikola Jokić koji je postigao novi trostruki dvocifren učinak već na kraju treće četvrtine.

ЧУДЕСНИ НИКОЛА ЈОКИЋ: Србин два меча од историје, Денвер незаустављив

Tanjug/AP

Denver je nastavio pobednički niz i i samo ih još jedna pobeda deli od prelaska u narednu fazu gde ih očekuje duel sa Sa pobednikom duela Finiksa i LA Klipersa.

Dobro su ušli u meč i praktično do pobede došli u finišu vrlo ravnopravnog duela jer je Minesota odlično uzvratila, pa je prva četvrtina završena nerešeno.

Tim Majkla Melouna je uspeo da dobije prvo poluvreme sa šest poena prednosti a potom i da uveća tu razliku iako su domaćini pokušavali da se vrate u meč,

Novom odličnom igrom Nikola Jokić je nastavio da predvodi svoj tim ka prvoj tituli i utire stazu ka trećem NVP priznanju ostvarivši novi trip-dabl učinak već na kraju trećeg dela utakmice.

Bio je to Jokićev sedmi tripl-dabl u plej-ofu NBA, što ga čini drugim najboljim centrom po tom parametru u istoriji NBA lige. Ispred njega je samo legendarni Vilt Čemberlen koji je upisao devet, ali samo je pitanje vremena kada će ga Nikola Jokić “preskočiti”.

Meč je završio sa 20 postignutih poena uz 10 skokova i 12 asistencija, u šuterskom učinku od njega je bio efikasniji samo Majkl Porter koji je ubacio 25 poena.

U svom dosadašnjem stilu Jokić je svojim skokovima. a naročito dodavanjima, sjajno podržao timsku igru u kojoj su čak sedmorica igrača imala dvocifren šuterski učinak što je anuliralo sjajnu preciznost Entoni Edvardsa i Karl Entoni Taunsa na drugoj strani koji su bili najefikasniji šuteri na meču.

Edvards je meč završio sa 36 poena, Tauns je ubacio 27, dok je Rudi Gober ostvario dabl-dabl sa 18 poena i 10 skokova.

Rezultati sinonih NBA utakmica:

Atlanta - Boston 130:122, 1:2 u seriji

Njujork - Klivlend 99:79, 2:1 u seriji

Minesota - Denver 111:120, 0:3 u seriji

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)