"NE ZANIMA NAS ŠTA RADI PARTIZAN!" Crvena zvezda počinje odbranu krune

V. P.

27. 04. 2023. u 21:33

USRED odjeka evroligaških bitaka za fajnal-for, naročito Partizanove sa Realom, nekako u tišini u petak kreće plej-of ABA lige prvim četvrtfinalnim utakmicama Crvene zvezde i Zadra u hali "Aleksandar Nikolić" (20.00), odnosno Budućnosti i Mege u "Morači" (18.00).

НЕ ЗАНИМА НАС ШТА РАДИ ПАРТИЗАН! Црвена звезда почиње одбрану круне

FOTO: KK Crvena zvezda

FMP u subotu gostuje Cedevita Olimpiji (18.30), dok će termini mečeva crno-belih i SC Derbija biti određeni po završetku serije sa "kraljevima".

Crveno-beli u odbranu jadranske krune ulaze sa drugog mesta u ligaškom delu (skor 23-3), protivnik je jedan od tri tima koji je uspeo da ih savlada i jedini kome je to pošlo za rukom kao gostu. Navijači dobro pamte taj poraz u 6. kolu (96:98), koji je koštao posla tadašnjeg trenera Vladu Jovanovića.

- Plej-of daje šansu svima - kaže njegov naslednik Duško Ivanović. - Izuzetno poštujemo ekipu Zadra, koja je u regularnom delu pobedila Zvezdu u Beogradu. Igraju specifično u odbrani i u napadu i mogu da stvore probleme mnogim ekipama. Mi smo u optimalnom stanju za početak plej-ofa. Veliki broj utakmica doneo je košarkašima koji nisu mnogo igrali priliku da se dokažu, Nikola Ivanović je odigrao odlično u Ljubljani, Džon Holand igra dobro već nekoliko utakmica.

Čini se da nikad nije bilo izvesnije da ćemo u finalu plej-ofa gledati večiti derbi. Kapiten crveno-belih Branko Lazić nije želeo da komentariše nastupe Partizana u Evroligi.

- Pre svega gledamo sebe i naše rezultate, to što rade i beleže je njihova stvar. Naša motivacija i želja nemaju veze sa njihovim rezultatima i ambicijama, želimo da nastavimo niz trofeja u ABA ligi i fokusirani smo samo na našu igru.

Zvezda se u Zadru revanširala Dalmatincima za beogradski poraz (95:76), očekivanja pred start ove plej-of serije na dve pobede izneo je i njihov trener Danijel Jusup.

- Nije lako igrati protiv takvih ekipa. Nemaju slabu tačku, napadaju, dobri su šuteri, dobro igraju obranu i dobro skaču. Teško je naći pukotinu, ali naše je da se borimo 40 minuta i pokušamo da nađemo neku svoju šansu.

ABA plej-of 1/4

PETAK 28. april

Budućnost - Mega 18.00

C. zvezda - Zadar 20.00

SUBOTA 29. april

Cedevita O. - FMP 18.30

SUBOTA 6. maj

FMP - Cedevita O. 18.00

Zadar - C. zvezda 20.00

NEDELjA 7. maj

Mega - Budućnost 18.00

* Termini evnetualnih majstorica naknadno.

** Termini mečava Partizana i SC Derbija znaće se posle plej-ofa Evrolige između crno-belih i Reala.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um