RAZBIJANJE U PARAMPARČAD: Nikola Jokić i Denver demolirali Finiks (VIDEO)

Novosti online

10. 05. 2023. u 06:28

KAKVA partija Denvera i Nikole Jokića. Nagetsi su u petom meču polufinala Zapadne konferencije razneli Sanse - 118:102 i poveli u seriji sa 3:2.

РАЗБИЈАЊЕ У ПАРАМПАРЧАД: Никола Јокић и Денвер демолирали Финикс (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Momak iz Sombora je još jednom pokazao da je za njega samo nebo granica, pukao je još jedan tripl-dabl – 29 poena, 13 skokova, 12 asistencija, čime je svima dao doznanje da je NBA prsten najbliže Koloradu.

Najbolju utakmicu u ovom plej-ofu imao je Brus Braun sa 25 poena (7-11 iz igre, 9-10 penali, 5sk), naročito značajan u prvom poluvremenu bio je Majkl Porter, koji je završio sa 19 poena (7-11 iz igre, 8sk), dok je Džamal Marej upisao takođe 19 poena (7-15 iz igre), uz 5 skokova i 6 asistencija.

Nagetsi su mnogo bolje čuvali Devina Bukera, koji je imao najslabiji meč u seriji – 28 poena, uz šut iz igre 8-19, pri tom je neke šuteve pogodio kada je meč već bio rešen, dok je Kevin Durent okončao meč sa 26 poena (10-24 iz igre), 11 skokova i 7 asistencija. Dvocifren je bio i Diandre Ejton sa 14 poena.

Što se tiče samog meča, Nagetsi su bolje otvorili serijom 9:0, a do kraja prve četvrtine ubacili su čak 35 poena (35:24). Predvodio ih je Majkl Porter Džunior sa 14, ali su se gosti trgli u drugoj deonici i na krilima Bukera i Durenta prišli na samo tri poena zaostatka (45:42). Bio je to povod za Majka Melouna da traži tajm-aut, međutim, nije pauza poremetila Sanse. Štaviše, po povratku sa nje poveli su prvi put u meču (48:47), ali je nalet gostiju trojkom presekao Jokić, pa su domaćini uspeli da zadrže vođstvo do kraja prvog poluvremena koje je srpski centar okončao sa 10 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Po povratku sa velikog odmora Jokić je nastavio gde je stao i vodio saigrače ka novoj dvocifrenoj prednosti (63:53). Za samo tri minuta upisao je šest poena, dve asistencije i jedan skok, a do kraja deonice je dodao još 11 poena, po jedan skok i asistenciju. Dakle, u poslednjih 12 minuta meča ušao je sa 27 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

Uz pomoć Džamala Marija, koji se takođe probudio u trećoj četvrtini, Jokić je vodio Denver do maksimalnih 21 razlike u dotadašnjem toku meča. Time je pitanje pobednika bilo rešeno, a koliko su nemoćni bili gosti pokazalo je i Durentovo bespotrebno odgurivanje Jokića koji je u finišu četvrtine prišao klupi Finiksa da vidi koju će akciju protivnik odigrati. Iako neuobičajeno, imao je pravo na to jer se nije radilo o tajm-autu, pa je as Sansa dobio tehničku grešku, ali na drugoj strani i Brus Braun koji je bio među igračima uključenim u koškanje.

Bez obzira na gužvu koja se stvorila, odnos snaga u igri ostao je isti. Denver je bio dominantan od početka do kraja i možda i neočekivano lako stigao do pobede koja mu donosi meč-loptu.

Šesta utakmica na programu je u četvrtak na petak od 4.00 po srednjoevropskom vremenu, u Finiksu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao