BURA U PORODICI NURKIĆ NE PRESTAJE! Otac ogdovorio Jusufu: Amerika i dolari jesu sila, ali je babo velesila

Novosti online

04. 08. 2023. u 17:31

BURA u porodici Nurkić ne prestaje. Hariz Nurkić, otac košarkaša Bosne i Hercegovine, Jusufa je još jednom odgovorio sinu.

БУРА У ПОРОДИЦИ НУРКИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ! Отац огдоворио Јусуфу: Америка и долари јесу сила, али је бабо велесила

FOTO: Tanjug/AP

Naime, kao što je poznato igrač koji već devet godina nastupa u NBA ligi nije zvao oca na svadbu, da bi ga član Portlanda potom izvređao.

Sada je Hariz Nurkić u razgovoru za "Avaz" još jendom odlučio da odgovori Jusufu.

- Bojim se da moj Jusuf ima lošeg savetnika. Da, otac sam koji je "zlostavljao" sina, suprugu, baš kao što je trener Ozren Selesković, s kojim je načinio prve korake, učinio sve da uspe. Ovim je osramotio sebe i svoju porodicu. Nije on neka veličina, kako je umislio, želim samo da ga malo spustim na zemlju, da ga vratim na fabrička podešavanja. On je odgajan kako Bog nalaže i po propisu, a loši savetnici pokušavaju da utiču na to. Sramotim se ovom pričom, ali hoću da mu pokažem da novac ne može kupiti karakter, jer najjače oružje nije novac, nego moral. Moral koji on poseduje. Moj cilj kao roditelja je bio da odgojim decu na ponos nacije i u tome sam uspeo. Učio sam ga da ne mrzi, da ima svoj cilj i uvek sam govorio da bude zlatna sredina, ne sme biti na dnu, ali ne sme se ni izdizati na vrh. Očito je zaboravio, ne zna kako živeti u BiH jer ga je poneo taj "američki san", život s elitom - rekao je Hariz za "Avaz" i dodao:

- Samo želim da moje dete ostane moje dete, bez obzira na postignute rezultate i veličinu i da ceni roditeljski trud i odricanje u životu. Amerika i dolari jesu sila, ali je babo velesila. Bog, babo i Bosna.

Potom je demantovao to da je maltretirao njega i Jusufovu majku.

- Ako sam zlostavljao tvoju majku, tebe, zašto si mi poslao Mercedes 2014. godine!? Ko je njemu napunio glavu tim pričama, ne znam, ko mu je takve stvari govorio, ne znam.

Poručio je da u životu nikada nikog nije ponizio.

- Ako sam negde pogrešio, sve smo mogli razgovorom rešiti. Nikada u životu nikoga nisam ponizio jer, kako kaže časni Musaf, "ko ponizi jednog čoveka, kao da je ponizio celi svet". Niko njega ne može voleti kao što ga volim ja! Svoj deci sveta poručujem: vratite se na roditeljske postavke i ne zaboravite bosanski merhamet - zaključio je Hariz Nurkić.

Podsetimo, Jusuf Nurkić je u prošlosti govorio je kako je bolji od Nikole Jokića. Ipak, srpski as sada ima osvojenu NBA ligu, dva puta je bio MVP i jednom najkorisniji igrač finala najjače lige na svetu. To dovoljno govori o svemu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)