SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI, 2. DAN: Srbija se ne šali, Amerikanci se mučili, ali zato Španija...

Novosti online

26. 08. 2023. u 18:02 >> 17:25

SVETSKO prvenstvo u košarci 2023. je najveći sportski događaj u ovoj godini, a sva dešavanja sa njega, i najvažnija i najzanimljivija, sve što košarka nudi, bilo da su u pitanju rezultati uživo ili drugi, bilo interesantni foto/video detalji - mogli ste i ove subote da iz minuta u minut pratite na portalu "Novosti".

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У КОШАРЦИ, 2. ДАН: Србија се не шали, Американци се мучили, али зато Шпанија...

FOTO: FIBA.Basketball

Drugi takmičarski dan je okončan okončan i to velikom lekcijom Španije. "Furija" je pregazila Obalu Slonovače sa 94:64 uz 22 poena i pet skokova Vilija Ernangomeza, 11 poena njegovog brata Huanča i jedan više koji je postigao Garuba (koji je imao i sedam skokova). Španci su upravo u skokovima bili impresivni, imali su ih čak 48, naspram svega 26 suparničkih. Ali, dobro, Obala Slovače je bila tek za zagrevanje. U nedelju sledi odmor za današnje aktere, ali ne i za vas i nas - u nedelju igraju: Italija - Dominikanska Republika, Australija - Nemačka, Crna Gora - Egipat, Liban - Kanada, Filipini - Angola, Japan - Finska, Litvanija - Meksiko i Francuska (koja je izgubila 30 razlike od Kanade) - Letonija. Pratite i te mečeve, kao i sve vezano za šampionat planete u košarci uživo uz portal Novosti!

Rezultati subotnjih mečeva Mundobasketa 2023:

Južni Sudan - Portoriko 96:101 posle produžetka

Zelenortska Ostrva - Gruzija 60:85
Jordan - Grčka 71:92
Iran - Brazil 59:100
Slovenija - Venecuela 100:85
Srbija - Kina 105:63
SAD - Novi Zeland 99:72
Španija - Obala Slonovače 94:64

16.35 - Sjedinjene Američke Države su se u uvodnom delu meča mučile protiv Novog Zelanda, ali su izabranici Stiva Kera na kraju "oduvali" rivala. 

16.09 - POKAZALI SMO ZUBE! Nikola Jović posle prvog meča Srbije na Mundobasketu 2023. nasmejao sve! (VIDEO)

16.08 - Amerikanci su na poluvremenu vodili samo sa 45:36 protiv Novozelanđana, ali pred poslednju deonicu imaju 76:58.

15.44 - POBEDA U SENCI POVREDE: Srbija otvorila Mundobasket baš moćnom igrom, ali...

15.37 - SLOVENCI NA DONČIĆEV POGON: Dominantna partija NBA zvezde, sjajan i novi centar Crvene zvezde

15.24 - Uspela je Slovenija da pobedi prvu utakmicu na Mundobasketu. "Zmajčeki" su savladali Venecuelu sa 98:83 uz dominacija Luke Dončića koji je imao učinak od 37 poena, sedam skokovai šest skokova. Odličnu partiju pružio je i novi košarkaš Crvene zvezde Majk Tobi. On je postigao 21 poen i to bez promašaja iz igre - 9/9, za dva 6/6, za tri 3/3, uz to je dodao i pet uhvaćenih lopti.

15.15 - SPEKTAKL NA MUNDOBASKETU: Slovenci primili trojku sa preko pola terena uz zvuk sirene (VIDEO)

14.52 - Amerika je počela prvi meč na Mundobasketu. Za sada ekipa Stiva Kera iznenađujuće gubi sa 8:14.

14.47 - Srbija vodi ubedljivo protiv Kine posle 20 minuta igre i pravo bi čudo trebalo da se desi pa da "orlovi" ne upišu prvi trijumf na Mundobasketu. Zanimljivo, naša reprezentacija nema nijednog dvocifrenog igrača, poeni su odlično raspoređeni, a listu strelaca predvodi Nikola Milutinov sa devet.

14.37 - NE, NE, NE! Ovo niko nije želeo da se dogodi reprezentaciji Srbije!.

14.25 - CELA KINA TRAŽILA LOPTU: Stefan Jović izveo trik na startu Mundobasket 2023 da podseti svet na ekipu iz zemlje košarke (VIDEO).

14.20 - Počela je Srbija sporije meč, ali je odlično finiširala prvu četvrtinu. Najviše poena u našoj selekciji nakon uvodih 10 minuta postigli su Nikola Milutinov (šest) i Bogdan Bogdanović (pet).

FOTO: FIBA.Basketball

14.07 - VELIKI UDARAC ZA BRAZIL: Najveća zvezda reprezentacije doživela povredu.

14.06 - Dočekali smo! Srbija igra prvi meč na Svetskom prvenstvu.

13.52 - "Zmaječki" gube posle uvodnih 10 minuta sa 31:33. Dominira Luka Dončić sa 14 poena, ali ono što upada u oči je veliki broj poena obe selekcije, tačnije ne baš dobre odbrane.

13.35 - Slovenija trenutno igra prvu utakmicu na šampionatu. Verovatno ceo svet želi da vidi Luku Dončića koji je sigurno jedna od najvećih zevzda na ovom takmičenju.

13.22 - Brazil je sjajno otvorio Mundobasket. Južnoamerička selekcija je pregazila Iran sa 100:59 i pokazala da može mnogima da pomrsi račune. Najefikasniji u ubedljivoj pobedi bio je Bruno Kaboklo sa 16 poena, pratio ga je Jago dos Santos sa 14.

13.15 - Bliži se i prva utakmica reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu 2023. "Orlovi" igraju protiv Kine, a meč možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

13.05 - Na portalu "Novosti" svakog dana možete da vidite rezultate, tabele, raspored po danima...

12.43 - Grčka je dugo pokušavala da slomi otpor Jordana i to je uspela da uradi tek u poslednjem kvartalu koji je dobila sa 26:11 i na kraju ostvari ubedljiv trijumf 92:71. Najbolji kod "helena" bio je Janulis Larencakis sa 19 poena, dok su po 13 postigli Tomas Vokap i Joanis Papapetru.

12.23 - Ovo samo košarka može da priredi. Neverovatnu utakmicu odigrali su Portoriko i Južni Sudan. Na kraju je Portoriko imao više razloga za slavlje.

12.00 - Kakva ludnica u našoj grupi. Južni Sudan i Portoriko igraju najneizvesniji meč dosadašnjeg dela Svetskog prvenstva. U Manili se igra prvi produžetak.

11:53 - Gruzija je ostvarila pobedu, jer je ubedljivo savladala Zelenortska Ostrva sa 85:60. Evropsku selekciju do pobede je predvodio Tornike Šengelija sa 16 poena, pratio ga je Goga Bitadze sa 15. Valter Tavareš je odlično čuvan pa je meč okončao sa šest poena i 12 skokova.

11:17 - Sjajna utakmica u grupi u kojoj se nalaze i "orlovi". Južni Sudan sa prednošću od 67:60 ulazi u poslednji kvartal i na pragu je istorijske pobede na Mundobasketu.

10.55 - Počeo je treći duel drugog dana Svetskog prvenstva, u Manili igraju Jordan i Grčka koja je ostala bez važnog igrača, Dinosa Mitoglua, pa Dimitris Itudis može da računa na 11 košarkaša.

10.50 - Što se druge utakmice tiče, može se reći da je Gruzija upisala pobedu, pošto nakon 20 minuta igre ima velikih +26 - 48:22. Tavareš ima 10 skokova, ali je postigao samo dva poena i to je možda jedan od glavnih razloga za ovako veliku prednost tima Ilijasa Zurosa.

10.45 - Sjajan drugi kvartal za Južni Sudan koji je pokazao koliko nezgodan može da bude. Ova selekcija ima dvocifrenu prednost - 52:42. Odlično prvo poluvreme odigrao je Karlik Džon koji je postigao 16 poena i upisao pet asistencija.

10.22 - Veliki broj poena obeležio je prvu četvrtinu na utakmici Južni Sudan - Portoriko - 29:24. U drugom susretu Gruzija ima prednost 20:11. Treba istaći da Valter Tavares nije postigao nijedan koš iako je ubedljivo najbolji igrač Zelenortskih Ostrva.

10.00 - Počele su prve dve utakmice drugog dana Svetskog prvenstva. Još jednom da podsetimo, da Srbija protiv Kine igra od 14 časova.

9.30 - Evo jedna zanimljivost dok ne počnu utakmice. Mnogi ne znaju ko je najniži, najvisočiji igra... Najniži je Japanac Juki Togaši (165 centimetara), a najvisočiji igrač Kanade Zek Idi (224 cm).

9.20 - Današnji dan otvaraju Južni Sudan - Portoriko i Zelenortska Ostrva - Gruzija. Nas će posebno zanimati prvi okršaj, pošto su to reprezentacija koje su u grupi sa Srbijom, pa je to idelana prilika da se vidi koliko one mogu, posebno Južni Sudan koji je za mnoge nepoznanica.

9.05 - Najpre, raspored utakmica. Evo ko i kada danas igra na Svetskom prvenstvu u košarci:

10.00 Južni Sudan - Portoriko

10.00 Zelenortska Ostrva - Gruzija
10.45 Jordan - Grčka
11.45 Iran - Brazil
13.30 Slovenija - Venecuela
14.00 Srbija - Kina
14.40 SAD - Novi Zeland
15.30 Španija - Obala Slonovače

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od danas, 25. avgusta, sve do 10. septembra i to u tri zemlje: domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. Dakle, primarni cilj: biti među prva dva tima u svojoj grupi.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. Dakle, drugi cilj: i u novoj grupi biti među dva najbolja tima. A posle... koliko se dogura u nokaut fazi.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina. Prvi meč na Svetskom prvenstvu igra u subotu 26. avgusta od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Naravno, taj meč, kao i sve ostale u kojima igraju "orlovi", možete uživo da pratite na portalu "Novosti".. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini. Oni su svoje mečeve odigrali juče, pa ćemo sa posebnom pažnjnom, zajedno sa vama, gledatii i dalje šta se to u A grupi dešava, jer će to raditi i naši reprezentativci.

9.02 - "Orlovi" danas igraju prvi meč na Mundobasketu, a za one koji ne znaju, evo jednog važnog podsetnika...

Košarkaška reprezentacija Srbije, igrači - Svetsko prvenstvo 2023

Kapiten Bogdan Bogdanović, Filip Petrušev, Nikola i Stefan Jović, Vanja Marinković,  Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović i Nikola Milutinov.

9.00 - Dobar dan i dobro došli u novi blog uživo portala "Novosti" posvećen ovogodišnjem šampionatu planete. Dugo smo čekali ovaj dan kada igra naša selekcija, pa da ne okolišamo mnogo, već posvetimo se onome što sledi. A sledi - mnogo toga!

BONUS VIDEO: Novosti na treningu "orlova" u Manili

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)