SLOVENIJA SEDMA NA SVETSKOM PRVENSTVU: "Zmajčeki" na krilima Dončića srušili Italiju

Novosti online

09. 09. 2023. u 13:08

KOŠARKAŠI Slovenije osvojili su sedmo mesto na Svetskom prvenstvu, pošto su pobedili Italiju sa 89:85 (15:18, 27:23, 28:19, 19:25).

СЛОВЕНИЈА СЕДМА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Змајчеки на крилима Дончића срушили Италију

FOTO: FIBA.Basketball

Obe selekcije želele su trijumf, pa su na terenu bili najbolji igrači. Na kraju su "zmajčeki" ti koji su se radovali i ostvarili su najbolji plasman ikada na Munodbasketu.

Ono što je posebno obeležilo ovaj meč je kraj karijere Luiđija Datomea. Utakmice je na kratko prekinuta na 3:29 u četvrtoj četvrtini zbog toga što je on izlazio iz igre. Dobio je ovacija od publike, saigrača, protivničkih igrača...

FOTO: FIBA.Basketball

Što se susreta tiče Italija je bolje otvorila duel, ali Luka Dončić i drugovi imali su odgovor, pa su na odmor sa prednošću od jedan razlike - 42:41.

Treća četvrtina bila je ključna za ishod ove utakmice. Slovenija je tu deonicu dobila sa 28:19. Italija se nije predala, uvela je meč u neizvesnu završnicu, no snage za preokret nije imala.

Luka Dončić je zabeležio dabl-dabl od 29 poena i 10 skokova, pratio ga je Majk Tobi sa 12. Na drugoj strani najviše se istakao Marko Spisu sa 22, dok je Simone Fontekio dodao 16.

Podsetimo, danas od 14.30 za peto mesto igraju Letonija i Litvanija. U nedelju od 10.30 je meč za treće mesto između SAD i Kanade, dok se veliko finale u kome se sastaju Srbija i Nemačka igra sutra od 14.40.

BONUS VIDEO: ''KO GOD DA BUDE U FINALU, POBIĆEMO SE'' Davidovac i Dobrić o velikom finalu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu