"SVESNI SMO ŠTA JE ALEKSA URADIO ŠAJU!" Igrač Nemačke hvali Srbiju: "Orlovi" imaju sve alate da dođu do zlata

Novosti online

09. 09. 2023. u 13:44

NEMAČKA je u polufinalu odigrala naporan meč protiv SAD (113:111) i zbog toga danas nije bilo treninga, već su radili samo oni igrači koji su hteli.

СВЕСНИ СМО ШТА ЈЕ АЛЕКСА УРАДИО ШАЈУ! Играч Немачке хвали Србију: Орлови имају све алате да дођу до злата

FOTO: FIBA.Basketball

Zanimljivo, treningu su se odazvala sedmorica košarkaša, od čega su petorica radili - Denis Šruder, Moric Vagner, Nils Gifaj, Justus Holac i Maodo Lo.

Upravo je ovaj poslednji govorio o tome šta njegovu selekciju čeka u finalu. Podsetio je na to kako je Aleksa Avramović fantastično sačuvao Šaja Gildžesa-Aleksandera.

- Aleksa je izvršio ogroman pritisak na Šaju, zato je važno da budemo svesni toga i spremni na ono što nas čeka. Sretali smo se sa različitim košarkaškim stilovima kroz turnir, igrače koji vrše snažan pritisak na lopti. Bićemo spremni za to - rekao je Lo.

Ipak, svestan je novi igrač Armanija da opasnost preti od celog srpskog tima, a ne samo od plejmejkera Partizana.

- Srbija je počela sa usponima i padovima, ali sada je uhvatila momentum. Igraju dobro, imaju kvalitetnog trenera, agresivni su u odbrani, mogu da menjaju ritam utakmice svojom agresivnošću. To su sve dobri alati kojima može da se dođe do zlatne medalje.

Ne krije doskorašnji igrač Albe da je ovo jedna od najvećih utakmica u njegovoj karijeri.

- Jedna od najvećih utakmica moje karijere, bez dileme. Igramo finale Mundobasketa. Danas smo se oporavljali od meča sa SAD, pa je ovo kombinacija oporavka i pripreme za nedelju. Fokusirani smo i dobra je atmosfera.

Ističe kako u timu znaju šta treba da urade kako bi savladali "orlove" i osvojili zlatnu medalju.

- Treba da igramo agresivno u oba smera, da zadržimo naš identitet u napadu, da budemo brzi u napadu, defanzivno da budemo snažni.

Naglasio se i da je Srbiji drugačiji tim od Sjedinjenih Američkih Država.

- Srbija je drugačiji tim od SAD, definitivno. Treba da se držimo onoga što smo igrali dosad na turniru i da vidimo za kakvu se će se treneri strategiju odlučiti za meč.

Svestan je koliko bi zlatna medalja značila Nemačkoj.

- Zlatna medalja bi za nas značila mnogo, pošto nam je bronza najviše što smo postigli dosad. Sama činjenica da igramo finale je velika stvar, zadovoljni smo. Nadam se da će košarka posle ovoga postati još popularnija u Nemačkoj, da će ljudi u Evropi još više prepoznati kvalitet nemačke košarke - zaključio je Lo.

Podsetimo, veliko finale Mundobasketa na programu je sutra od 14.40. Ovu utakmicu možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

 

BONUS VIDEO: ''KO GOD DA BUDE U FINALU, POBIĆEMO SE'' Davidovac i Dobrić o velikom finalu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)