PEŠIĆ OTVORIO DUŠU PRED FINALE MUNDOBASKETA: Reči selektora Srbije odjekivaće (VIDEO)

Novosti online

09. 09. 2023. u 15:24

Selektor Srbije Svetislav Pešić je nakon današnjeg treninga u Manili izašao pred novinare gde je govorio pred finale Mundobasketa 2023. koje "orlovi" igraju protiv Nemačke.

ПЕШИЋ ОТВОРИО ДУШУ ПРЕД ФИНАЛЕ МУНДОБАСКЕТА: Речи селектора Србије одјекиваће (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Selektor Srbije Pešić dobro poznaje stanje u nemačkoj košarci. Radio je i živeo u toj zemlji. 

- Znate ko igra finale, verovatno niko nije očekivao to, ali ja sam očekivao Nemačku u finalu. Ne zato što su ostale ekipe slabije, nego je Nemačka pokazala najviše, sa nama. Nisu izgubili nijednu utakmicu, imaju perfektno takmičenje. Znam trenera, igrače, najveći kvalitet im je kontinuitet. Imaju fantastičnu ekipu, ako jedna ekipa dobije Ameriku, to je za svako poštovanje, i zahteva se maksimalan pristup u pripremi meča da realizujemo naš plan. U finalu su dve izuzetno jake timske ekipe, zato su i stigli do ovde, oba tima imaju pobednički pristup i sjajnu atmosferu, siguran sam da će biti pravo finale, rekao je Pešić i dodao: 

- Srbija i igrači su dobro praćeni, skauting postoji, istina da ja bolje poznajem njih, jer stalno sam sa njima, ali više se bavim mojim igračima, da se i mentalno i taktički pripreme, to će biti teška borba. Nemačka je borbena ekipa, kod njih nema predaje - rekao je on.

Sa Nemcima je Svetislav Pešić osvojio evropsko zlato 1993.

- Doneo sam im mnogo više od zlata, tamo sam postao pravi trener, ali i oni su meni puno doneli, svoj talenat sam pretvorio u kvalitet i iskustvo - dodaje Pešić.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove