KAMINSKI "OTVORIO DUŠU": Obradović traži mnogo od igrača!

Novosti online

20. 10. 2023. u 21:10

Amerikanac Frenk Kaminski rekao je danas da je još uvek u procesu učenja i tranzicije iz NBA košarke u evropsku i istakao da trener Partizana Željko Obradović nije za poređenje sa drugima jer je jedinstven u svemu što radi.

КАМИНСКИ ОТВОРИО ДУШУ: Обрадовић тражи много од играча!

KK Partizan/Tviter

Kaminski, koji je pre dva meseca stigao u Partizan, dao je intervju za košarkaški portal Jurohups (Eurohoops) u kom je govorio o tome kako se aklimatizovao na novi klub i analizirao saradnju sa osvajačem devet titula prvaka Evrope.

- I dalje sam u procesu učenja. Takođe, moram da zaslužim respekt kod sudija. Kad budem 'provalio' sve stvari, biće mnogo bolje. Čini mi se da sam u svakoj utakmici u problemu sa faulovima. I dalje se navikavam na sve što se dešava oko mene. Moram da priznam, drugačije je. Kad igraš godinama po jednim pravilima, osetiš kolika je razlika kada pređeš na druga. Prošle su četiri utakmice u Evorligi, cilji mi je da u svakoj narednoj utakmici budem bolji nego što sam bio. Košarka u Evropi je drugačija, definitivno, ali kako vreme prolazi osećam se sve opuštenije - rekao je 30-godišnji Kaminski.

Ne krije Amerikanac srpskog porekla da je impresioniran Obradovićem.

- Ne bih ga poredio ni sa jednim trenerom, jer je jedinstven u svemu što radi. Sjajan je trener. Kod njega se radi sa mnogo intenziteta. Ne možeš ni da osvojiš sve što je on osvojio, ako nisi takav trener. Traži mnogo od igrača, što je sjajno. Bori se za nas kao igrače. Čvrstog je karaktera, ali bori se za nas. Volim da igram kod njega. Mnogo mi pomaže u tranziciji iz američke u evropsku košarku. Dao mi je mnogo samopouzdanja i veruje mi. Najbolji način kako bih mogao da ga opišem je kako ljudi reaguju kad uđe u dvoranu. To je Željko - zaključio je nekadašnji košarkaš Hjustona, Atlante, Finiksa i Šarlota.

BONUS VIDEO: Doček Alekse Avramovića, Marka Marinovića i Feđe Sretenovića na trgu u Čačku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu