LEGENDA KOŠARKE KRALA PARFEME U BEOGRADU, A ONDA... Veliki skandal dobio epilog (VIDEO)

Novosti online

30. 04. 2024. u 13:27

Evroliga, elitno košarkaško takmičenje, ume da donese nestvarne sportske priče, ali ovako skandaloznoj niko se nije nadao.

ЛЕГЕНДА КОШАРКЕ КРАЛА ПАРФЕМЕ У БЕОГРАДУ, А ОНДА... Велики скандал добио епилог (ВИДЕО)

Screenshot / X / Ria novosti

Naime, kako je javio "Jurohups", jedan od najpoznatijih evropskih košarkaških sudija, Matej Boltauzer, uhapšen je u Beogradu kada je uhvaćen u krađi parfema.


Incident se desio na aerodromu "Nikola Tesla" u decembru 2023, a Boltauzer je snimljen kako krade parfem poznate marke, u vrednosti od 221 evra.

Evo i kako je sve to izgledalo:

Košarkaški klub Crvena zvezda je, posle objavljivanja pomenutg snimka, zatražio od nadležnog tužilaštva da obelodani informacaje od javnog značaja koji se tiču čuvenog sudije.

"Novosti" vam u celosti prenose odgovor:

Naime, treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu ovako je odgovorilo crveno-belima: 

"Dana 07.12.2023. godine Upravi granične policije je od strane pravnog lica podneta krivična prijava protiv NN lica koje je dana 06.12.203. iz prodajnog prostora oduzelo jedan parferm vrednosti 25.905 dinara. Na osnovu video snimka sigurnosnih kamera utvrđeno je da je reč o licu Matej Boltauzeru, držaljaninu Republike Slovenije, te je daljim proverama utvrđeno da je isti napustio teritoriju Republike Srbije 06.12.2023. godine u 06.27 časova. Dana 17.04.2024. godine o predmetnom događaju obavešten je dežurni tužilac, te je isti, a s obzirom da je osumnjičeni ponovo ušao u Republiku Srbiju, naložio ovlašćenim službenim licima da osumnjičenom predoče mogućnost primene načela oportuniteta.

S obzirom da je osumnjičeni, u prisustvu angažovanog branioca, pristao da nadoknadi pričinjenu štetu kao i da uplati određeni novčani iznos u humanitarne svrte, te da je dostavio dokaze o uplatama iz kojih se napred navedeno utvrđuje, doneta je odluka da se krivična prijava Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dostavi redovnim putem, što je i učinjeno dana 25.04.2024. godine.

S obzirom da je osumnjičeni nadoknadio pričinjenu štetu uplatom iznosa od 25.905 dinara na račun oštećenog pravnog lica, te da je uplatio u humanitarne svrhe iznos od 30.000 dinara, kao i da je krivična prijava dostavljena ovom tužilaštvu dana 25.04.2024. godine, u najkraćem roku će biti doneto rešenje u smislu odredbe člana 283 stav 3 Zakonika o krivičnom postupku", navodi se u odgovoru Tužilaštva.

FOTO:KK Crvena zvezda


Inače, u pomenutom 283. članu Zakonika o krivičnom postupku, navodi se da "Javni tužilac može odložiti krivično gonjenje za krivična dela za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, ako osumnjičeni prihvati jednu ili više od sledećih obaveza:" a u stavu tri - "da obavi određeni društvenokorisni ili humanitarni rad".

Zato se, imajući u vidu šta je Boltauzer uradio - nadoknadio štetu i dao novac u humanitarne svrhe, može očekivati da će, shodno zaključnim navodima 283. člana "ZKP"-a, javni tužilac rešenjem odbaciti krivičnu prijavu.

Matej Boltauzer, košarkaški sudija / FOTO: N. Paraušić


Podsetimo, Matej Boltauzer je čak šest puta bio delegiran za arbitra na završnom turniru Evrolige, a poslednji F4 turnir na kome je sudio bio je 2021, kada je delio pravdu na polufinalnom meču Barselona - Armani u Kelnu.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)