KAD JE TEŠKO POZOVI SRBINA: Nemanja Jovanović Jogi uspešan na klupi Univerziteta Dalas

B. PUZOVIĆ

09. 02. 2021. u 19:34

KADA su osmorica trenera univerzitetske ekipe u Dalasu, koja se takmiči u Prvoj diviziji američke koledž košarke, zbog Kovida 19 bila van stroja, u pomoć je pritekao - Srbin.

КАД ЈЕ ТЕШКО ПОЗОВИ СРБИНА:  Немања Јовановић Јоги успешан на клупи Универзитета Далас

FOTO: Privatna arhiva

Jedini koji zbog korone nije bio u izolaciji, Lajkovčanin Nemanja Jovanović Jogi, direktor za individualni razvoj igrača, preuzeo je vođenje tima i to - uspešno.

Dok kolege nisu ozdravile, sve treninge vodio je potpuno sam, bez ičije pomoći. Jovanović je u košarkaškom timu Southern Methodist University (SMU) u Dalasu već šest godina, gde je došao na poziv legendarnog Lerija Brauna, da se priključi njegovom stručnom štabu.

- Veoma sam srećan što su okolnosti, kada je gotovo kompletan trenerski tim bio u izolaciji, uspešno prevaziđene, čemu sam delom pomogao - kaže Nemanja Jovanović. - Najvažnije je da igrači zbog svega što se ekipi dešavalo zbog kovida 19 nijednog trenutka nisu bili uskraćeni za treninge i igru. Setio sam se u tim trenucima one naše izreke: "Nema problema". I zaista, sve se završilo bez problema.

Nemanja Jovanović diplomirao je na DIF, na Odseku za košarku, završio Višu trenersku školu u Beogradu i Madridu. Posle tri godine trenerskog posla u lajkovačkom Železničaru prešao je u beogradski Superfund, potom u Crvenu zvezdu. Nastavio je veoma uspešnu karijeru u danskom Horsholmu, pa Torelodonesu u predgrađu Madrida, Švedskoj...

- Svakog leta u pauzi između sezona pokušavao sam da odem na usavršavanje na razne kampove u Ameriku, ili da pratim programe velikih trenera - kaže Nemanja.

- Tako sam, sticajem okolnosti, upoznao Lerija Brauna, koji me je pozvao da budem jedan od trenera u njegovoj ekipi. Bio je to poziv karijere. Sa Braunom koji je šest decenija u košarci, član "Kuće slavnih", jedini trener koji je osvojio NBA i univerzitetsko-koledž takmičenje, i jedini Amerikanac koji sa Olimpijskih igara ima medalju kao trener i igrač, imam izuzetno dobar odnos.

U leto 2016. godine, ekipu je preuzeo Braunov dotadašnji pomoćni trener Tim Jankovič. Nemanja je bio njegov savetnik za sve taktičke odluke vezane za trening i utakmice. Jankovič se nijednog trenutka nije dvoumio u vezi sa odlukom da Jovanović preuzme vođenje ekipe.

- Najveći heroji situacije koja je zbog korone zadesila našu ekipu svakako su igrači - kaže Nemanja.

- Bili su svesni da su treneri zbog bolesti van stroja i da zajedno moramo to da prebrodimo.

SANjA NBA I DA VODI SRBIJU

- SANjAM da postanem trener u NBA i da radim sa košarkaškom reprezentacijom Srbije - kaže Jovanović.

- Ovo je peta država i drugi kontinent na kom radim, postigao sam mnogo u karijeri, ali NBA je nešto čemu najviše težim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?