"NOVOSTI" NA KAFI SA… MAJOM VELJKOVIĆ, RUKOMETAŠICOM - Krivo mi je što Novak Đoković nije nosio baklju umesto Nadala

Donedavno je kao od šale tresla rukometne mreže, danas je menadžer za razvoj i prodaju u oblasti energetike i infrastrukture.

НОВОСТИ НА КАФИ СА… МАЈОМ ВЕЉКОВИЋ, РУКОМЕТАШИЦОМ - Криво ми је што Новак Ђоковић није носио бакљу уместо Надала

Foto: Goran Čvorović

U pauzama između obaveza, bar dvaput dnevno, popije produženi espreso s mlekom.

- Sport je brži, u kancelariji se stvari odvijaju sporije, ali ima lepih projekata i zanimljivo je. U skladu je sa svime što se danas dešava, naročito kada se radi o klimatskim promenama i transportu – kaže Maja Veljković.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nije se, ipak, previše udaljila od sporta. Sada svake sedmice rekreativno ali vrlo aktivno igra padel i želi da dodatno promoviše ovaj sport u Srbiji. Sport je i doveo u svet. Igrala je u Izraelu, u Španiji, Francuskoj. Pre toga u Beogradu, Jagodini i, naravno, njenom rodnom Nišu.

- Naisa je moja prva ljubav – ističe s ponosom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Naših rukometaša i rukometašica, nažalost, nema na Olimpijskim igrama Parizu.

- Iskreno se nadam da će biti bolje. Mnoge stvari treba da se promene. Ulaganja su manja nego što su bila u moje vreme. To je jedan od razloga što su mnoge devojke ovde u Francuskoj, a verovatno i u Srbiji, prestale da igraju, jer se trud više ne nagrađuje kao ranije. Promocija tog sporta je sve lošija.

Zašto nas nema na olimpijadi?

- Ranije se mnogo više radilo s mlađim kategorijama. Kada sam počela kao junior, sve je bilo drugačije. Roditelji su putovali s nama svugde po Srbiji. Sa mnom je 300 devojčica krenulo u školu rukometa. Ostalo nas je dvadesetak i sve smo bile prvakinje Srbije.

Maja Veljković, naravno, prati sve što se ovih dana događa u Parizu.

- Želim svim našim takmičarima što više medalja. Bila sam na nekim događajima. Neverovatna je atmosfera. Naročito sam gledala Novaka. On je moj favorit, ne samo kao sportista, neko i u ljudskom smislu. Najbolji je predstavnik Srbije u svetu. Naš prozor u svet. Krivo mi je samo što nije nosio baklju umesto Nadala, jer je ipak on najbolji svih vremena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)