POSLEDNJI VELESLALOM PRIPAO AMERIKANKI: Šifrin je kraljica Svetskog kupa

Novosti online

19. 03. 2023. u 15:13

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobedila je na poslednjem veleslalomu sezone u finalu Svetskog kupa, koji je danas održan u Soldeu.

ПОСЛЕДЊИ ВЕЛЕСЛАЛОМ ПРИПАО АМЕРИКАНКИ: Шифрин је краљица Светског купа

FOTO: AP/Tanjug

Šifrin je u Andori stigla do 88. pobede u Svetskom kupu, a 14. ove sezone. Ona je ostvarila vreme od minut, 55 sekundi i 88 stotinki.

Druga je bila Norvežanka Tea Luisa Stjernesund, koja je za pobednicom zaostala šest stotinki, dok je treće mesto pripalo Kanađanki Valerija Grenier, koja je za Šifrin kasnila 20 stotinki.
Mikaela Šifrin je još ranije obezbedila mali Kristalni globus u veleslalomu. Ona je završila sezonu na prvom mestu u ovoj disciplini sa 800 bodova, dok je Lara Gut Behrami iz Švajcarske druga sa 532. Američka skijašica osvojila je i mali Kristalni globus u slalomu.
Mikaela Šifrin je osvojila veliki Kristalni globus, pošto je takmičenje u generalnom plasmanu Svetskog kupa završila na prvom mestu sa 2.206 bodova, dok je druga Gut Behrami sa 1.217.

BONUS VIDEO: Džajić i Pižon ulaze na Skupštinu sa Zečevićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024