MUŠKI DO TRONA: Živko Gocić ponosan na vaterpoliste Novog Beograda, a jedna stvar je i iskusnog asa zapanjila

S. K.

20. 05. 2023. u 17:49

KAMEN sa srca pao je vaterpolistima Novog Beograda. Puleni Živka Gocića su tek u finalnoj seriji plej-ofa protiv Crvene zvezde pokazali svoje pravo lice, dokazali da su bez premca u zemlji i zasluženo su se radovali drugoj tituli prvaka Srbije. Ipak, vremena za opuštanje previše nema, od 31. maja do 3. juna je finalni turnir Lige šampiona u Beogradu, na kojem Vlahopluos i drugovi žele da naprave iskorak u odnosu na prošlu sezonu i postanu najbolji na Starom kontinentu. Pre F8 u utorak, 23. maja, na svom bazenu u poslednjem kolu grupe B dočekaće nemački Špandau.

МУШКИ ДО ТРОНА: Живко Гоцић поносан на ватерполисте Новог Београда, а једна ствар је и искусног аса запањила

miloš vukadinović

- Poslednji meseci bili su jako turbulentni za naš klub, našu ekipu i zbog toga čestitatam igračima koji su izneli sve to muški i želim da im se zahvalim na predanosti i na radu. Jako bitan trofej za nas. Imam osećaj da je forma počela da se diže u pravom trentuku. Nadam se da ćemo da nastavimo u tom smeru. U utorak nas očekuje duel sa Špandauom, koji nikako ne smemo da potcenimo - naglašava strateg Novog Beograda Živko Gocić.

Trofejni stručnjak ističe da je okršaj sa Nemcima bitan i u pripremi za F8 Lige šampiona:

- Taj turnir će svakako biti zahtevan i naporan. Sastaje se najboljih osam ekipa i svaka ima svoje šanse. Ipak, duboko verujem da ćemo dati sve od sebe, čai i više od svojih mogućnosti da zabeležimo dobar rezultat.

Gocić je i juče priznao da je impresioniran partijom, koju je pružio Španac Granados u drugoj finalnoj utakmici sa Crvenom zvezdom:

- Zaista nezapamćen učinak. Neverovatno. Dugo sam u vaterpolu, nisam video i čuo da je neko u tako bitnoj utakmici, u nekom finalu postigao 10 golova. Ne želim da zvuči kao fraza, ali Alvaro ne igra sam i on to sam ne bi mogao da ostvari bez podrške saigrača. Ekipa mu je omogućila da iskoči u prvi plan, što i jeste lepota vaterpola i predstavlja snagu našeg tima. Meni je veoma drago zbog njega što je postavio svojevrstan rekord sadsašnjim i budućim generacijama da pokušaju da u finalu daju 10 golova. I, hvala mu od srca.

Iskusni stručnjak je naglasio da Novi Beograd ima dosta reprezentativaca i da se to oseća na fizičkom planu:

- Ovi momci igraju dve godine bez prestanka. Mnogo im je teško i mentalno i fizički, povređeni su non-stop i ne znam kako nalaze snage. Samo sad je to pitanje za neke više instance.

Pijetlović: Nadam se evropskoj kruni

DUŠKO Pijetlović je primetio da su tek sada osvojili prvi trofej:

- Nadam da ovo nije kraj osvajanju trofeja, da ćemo imati još jedan, koji je u suštini najbitniji. Ako ga osvojimo biću najsrećniji čovek na svetu.

Rašović: Sve je moguće na F8

STRAHINjA Rašović je na jučerašnjoj proslavi titule istakao da na Fajnal-ejtu svalp svakog može da pobedi:

- Na turniru će se naći vaterpolo krem i najbolji igrači. Imamo sreće što igramo kod kuće i zato se nadam da će bazen biti popunjen, jer pune tribine i podrška nas mogu pogurati do željenog cilja. Već u četvrtfinalu za rivala ćemo imati Olimpijakos ili Pro Reko, tako da nema favorita ili lakih protivnika. Ali, ako želiš da budeš prvi moraš svakog da pobediš.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!