DVE SJAJNE AKCIJE: Sportski savez Srbije pomaže starijim građanima i podržava Kros RTS

N. I.

28. 01. 2024. u 13:48

SPORTSKI savez Srbije u 2024. godini nastaviće sa održavanjem niza akcija koje su zaživele prethodnih godina. Pored već poznatih kao što su Mali sajam sporta, Budi zdrava-vežbaj sa nama, Seoske igre Sportskog saveza Srbije i Lige malih šampiona, nastavlja se saradnja i sa Krosom Radio televizije Srbije, a obavljeni su i prvi dogovori vezani za nove aktivnosti namenjene pre svega najstarijim sugrađanima.

ДВЕ СЈАЈНЕ АКЦИЈЕ: Спортски савез Србије помаже старијим грађанима и подржава Крос РТС

SSS

Predsednika SSS Davor Štefanek, generalni sekretar SSS Goran Marinković i profesor Nenad Đurđević održali su sastanak sa predsednikom Saveza panzionera Srbije Andreom Savićem, sekretarom Draganom Petkovićem i Dragana Kalinović. U skladu sa Statutom Saveta Evrope i Rezolucijom o zdravstvenoj zaštiti i socijalnom radu za starije došlo se i na ovu ideju:

- Dug vremenski period želimo da realizujemo akciju koko bi se posvetili starijim sugrađanima. Došli smo na ideju da zajedno sa Savezom penzionera Srbije razmenimo mišljenja i zajednički osmislimo fizičke aktivnosti za penzionere koje bi bile najkorisnije, prilagođene svima, a ujedno i opšte prihvatljive kako bismo mogli da je proširimo na sve gradove i opštine u Srbiji, što je odlika svih naših aktivnosti. Kroz nove aktivnosti trudićemo se da doprinesemo očuvanju pokretljivosti, zdravlja i opšte kondicije starijih osoba - rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

- Kao što i do sada radimo, sarađivaćemo sa našim članicama teritorijalnim sportskim savezima i u novim projektima, a u Savezu penzionera Srbije imaćemo partnera koji će nam pomoći da ohrabrimo i podržimo veće učešće starijih osoba u odgovarajućim sportskim i drugim fizičkim aktivnostima. Verujemo da će ovakve aktivnosti doprineti kvalitetu zdravlja, ali i socijalnog aspekta života naših sugrađana - rekao je generalni sekretar Goran Marinković i dodao da će se ovaj plan detaljno razraditi i početi sa realizacijom ovog proleća.

Štefanek se nadovezao i na već postojeću saradnju sa Krosom RTS-a

- Verujemo da dobre ideje uvek treba podržati, jedna od takvih je i tradicionalni Kros RTS. Zato ćemo i u 2024. godini nastaviti da sarađujemo i nadamo se da će ova godina biti još uspešnija. Hvala na svim predlozima Stevanu Kovačeviću, osnivaču i direktor Krosa RTS, Edinu Zukoviću, selektoru atletske reprezentacije Srbije, kao i doc. dr Gordani Stepić, direktorki obrazovno-umetničkih segmenata Krosa RTS i Dušanu Baboviću, članu rukovodećeg tima. Znamo se dugo godina i ovu saradnju nastavljamo na obostrano zadovoljstvo - zaključio je Štefanek.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)