ČEKA SE I GVIDETI: Odbojkašice u nedelju u nekompletnom sastavu počinju pripreme za Ligu nacija, koju će igrati bez prvih zvezda

S. K.

26. 04. 2024. u 12:02

ODBOJKAŠICE u nedelju počinju pripreme za Ligu nacija. Ali ne u kompletnom sastavu, jer će stizati u Beograd kada završe klupske obaveze. Selektor Đovani Gvideti reprezentaciji će se priključiti 3. maja, kada završi obaveze u Vakifbanci.

ЧЕКА СЕ И ГВИДЕТИ: Одбојкашице у недељу у некомплетном саставу почињу припреме за Лигу нација, коју ће играти без првих звезда

FOTO: OSS

Na pripremama će se prve sedmice pojaviti: Slađana Mirković, Rada Perović (tehničari), Vanja Bukilić, Tara Taubner, Jovana Zelenović (korektori), Aleksandra Jegdić, Stefana Pakić (libera), Maša Kirov (bloker) i primači Sara Lozo, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Vanja Ivanović i Simona Mateska.

Očekuje se da će se 11 igračica Jedinstva SP i TENT-a priključiti pripremama 5. maja, dok će Ana Bjelica i Hena Kurtagić u zavisnosti od obaveza u klubu doći na pripreme na osnovu dogovora sa selektorom Gvidetijem. Inače, Ligu naciju će preskočiti prve zvezde: Maja Ognjenović, Tijana Bošković, Bojana Drča, Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Bianka Buša i Mina Popović.

Takmičenje po grupama u Ligi naciji održaće se od 14. maja do 16. juna. Naše devojke, kao i muškarci, startuju u Rio de Žaneiru, gde će prvi meč odigrati u četvrtak (2.00 po našem vremenu) protiv Dominkanske Republike. U Riju ih očekuju dueli sa Tajlandom, Kinom i Brazilom.

Druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, u Arlingtonu (SAD) Srbija će igrati sa Poljskom, Turskom, Kanadom i Bugarskom, a treće, od 11. do 16. juna, u Fukuoki (Japan) sastaće se sa Holandijom, Francuskom, Japanom i Italijom.

Finalni turnir odigraće se od 20. do 23. juna u Bangkoku (Tajland).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori