KADETSKO-OMLADINSKI FESTIVAL NA 64 POLJA: U Paraćinu počelo prvo takmičenje u ubrzanom šahu (FOTO)

Z. R.

26. 04. 2024. u 19:31

U POPODNEVNIM satima u gradu na Crnici u sali kompleksa „Prestiža“ danas je počelo prvo takmičenje od ukupno četiri koja će biti održana u okviru 17. Kadetsko-omladinskog festivala Šahovskog saveza Srbije (ŠSS).

КАДЕТСКО-ОМЛАДИНСКИ ФЕСТИВАЛ НА 64 ПОЉА: У Параћину почело прво такмичење у убрзаном шаху (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Paraćin je prvi put domaćin ovih takmičenja koja će od 26. aprila do 4. maja okupiti oko 320 najboljih mladih srpskih šahista koji će se boriti za titule državnih prvaka i kako bi mogli da predstavljaju Srbiju na svetskim i evropskim šahovskim prvenstvima.

Danas i sutra na programu je prvenstvo u ubrzanom šahu, dok se sutra igra brzopotezni.

U nedelju, 28 aprila, posle glavne ceremonije svečanog otvaranja manifestacije, počeće Kadetsko-omladinsko prvenstvo Srbije u standardnom šahu koje će trajati do 4. maja.

Četvrto takmičenje je u problemskom šahu i ono je zakazano za utorak, 30. april, najavili su organizatori iz Šahovskog saveza Srbije.

Najbolje na sva četiri prvenstva čekaju pehari.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)