BEZ POMOĆI DRŽAVE MEDALJE NE BI BILE MOGUĆE: Tijana Bogdanović - Mi smo jedna od retkih zemalja koja ima novčane nagrade za svetska takmičenja

Novosti online

30. 05. 2024. u 22:58 >> 22:58

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gost je specijalne emisije TV Pink, gde je govorio i o sportskim temama.

БЕЗ ПОМОЋИ ДРЖАВЕ МЕДАЉЕ НЕ БИ БИЛЕ МОГУЋЕ: Тијана Богдановић - Ми смо једна од ретких земаља која има новчане награде за светска такмичења

Foto: Printskrin TV Pink

Proslavljena srpska tekvondoistkinja govorila je o velikoj podršci države i predsednika Aleksandra Vučića sportu. 

- Za mene je velika čast predstavljati svoju zemlju Srbiju na najvećim prestižnim takmičenja poput Evropskih, Svetskih prvenstava i  Olimpijskih igara. Osvojila sam mnogo medalja. Hoću da kažem da bez pomoći države i predsednika Aleksandra Vučića te medalje zaista ne bi bile moguće, ne samo moje, već i sportista iz drugih sportova. Sportisti mogu bezbrižno da treniraju i da znaju da će neko naš trud uvažiti rekla je Bogdanovićeva i dodala: 

- Mi smo jedna od retkih zemalja koja ima novčane nagrade za svetska takmičenja, kao i jedne od najvećih nagrada za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Baš iz tog razloga želim da podržim celu ovu stvar i verujem u sve što naš predsednik radi i iz tog razloga sam odlučila da uđem u politiku - rekla je Tijana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se Tijani na lepim rečima i dodao da je oduševljen zbog podrške proslavljenih sportista. 

- Kada smo imali teške trenutke kada su neki hteli da zloupotrebe zemlju, kada je bilo teško i kada su neki okretali glavu, kada je malo nas smelo da govori, tada je Ana pokazala veliku hrabrost, o Milošu neću da govorim to kod nas ide bratski, ali Ana me iznenadila svojom hrabrošću u tim trenucima. Nije bio lak trenutak, negde u decembru mesecu, kada je bilo teško, kad su se mnogi sakrivali i okretali glavu, Tijana je bila dovoljno hrabra i slobodna da kaže "ja bih htela da budem tu sa vama i da sa vama radim". To mnogo govori o njoj, između ostalog zašto je bila uspešna. U tekvondou nam je uz Milicu Mandić dovodila najviše medalja. Dogovarali smo se kako da im napravimo trening centar, ali ona je rekla nešto što nisam zaboravio, nešto što ljudi u Srbiji nikada neće da kažu, a zbog čega sam toliko srećan, rekla je "hvala državi za sve što nam je uradila". Pokazala je veliku lojalnost. Janko Tipsarević, Dejan Tomašević i mnogi drugi koji su došli u trenucima kada bi svi bežali, pokazali su da su tu zato što u nešto veruju i beskrajno im hvala na tome, rekao je Aleksandar Vučić. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd