ODBROJAVANJE - JOŠ 13 DANA DO OLIMPIJSKIH IGARA - Medalje, prste da poližeš!

Odgrizen slatki komad medalje. U ustima se topi fina, ukusna masa.

ОДБРОЈАВАЊЕ - ЈОШ 13 ДАНА ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА - Медаље, прсте да полижеш!

Foto: Goran Čvorović

Pod jezikom nestaje olimpijsko znamenje. Ljubitelji slatkiša tamane i Kubertenove krugove, maskotu, pa, čak, i Ajfelovu kulu. Sve što predstavlja Pariz i Olimpijadu, a izliveno je od čokolade, za najveću svetsku smotru, dobro dođe da se čovek ovih dana zasladi.

Prava medalja može da se "gricne" da bi se pod zubima zaključilo da je od pravog zlata, ali ona čokoladna može i da se do kraja pojede, kada je u kalupu izliju inspirisani domaći majstori kakao poslastice.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Čuveni francuski poslastičari nisu želeli da zaostaju za planetarnim događajem, pa su krenuli da štancuju čokoladne kolajne, kao uspomenu na događaj koji se, po rečima predsednika Emanuela Makrona, događa jednom u veku. Neki su se ograničili na tradicionalne oblike, drugi su pustili mašti na volju, pa stvorili prave male umetničke kreacije. Svejedno, i jedno i drugo, završi u stomaku.

Pa su tako napravili sitne crne čokoladice s olimpijskim krugovima da se čovek zasladi uz kafu, table na čijim omotima se mreška Sena, praline u stilu ar deko, dražeje za "ubijanje" vremena pred važna takmičenja. Može da se pojede čak i Frigi, maskota igara nastala po uzoru na Frigijsku kapu, simbol slobode. Ukusna, prste da poližeš!

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)