ODBROJAVANJE - JOŠ 11 DANA DO OLIMPIJSKIH IGARA: Plamen i konjanik

Olimpijski plamen je stigao u Pariz.

ОДБРОЈАВАЊЕ - ЈОШ 11 ДАНА ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Пламен и коњаник

FOTO: Tanjug/AP

I to kako!

Pravo pred Predsedničku tribinu, na tradicionalnoj Četrnaestojulskoj vojnoj paradi, koja je organizovana u Gradu svetlosti. Doneli su ga čuveni konjanici iz Somira.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Plamen je, avenijom Foš, za sedlom, nosio potpukovnik i štitonoša Tibo Valet, njihov pretpostavljeni, nosilac zlatne olimpijske medalje iz Rija 2016. Sportista i vojnik, u isti mah. To je u Francuskoj tradicija.

Na predstojećim OI među 571 francuskim takmičarem biće 80 vojnih lica! Između ostalog, u disciplinama kao što su džudo, mačevanje, streljaštvo… Ako se uračunaju i paraolimpijci, biće ih ukupno 104. To je za 35 odsto više nego u Tokiju, gde su neki od njih već okićeni medaljama, poput Valeta. Osvojio je zlato u ekipnom nastupu koji je obuhvatao tri discipline: kros-kantri, dresuru i preskakanje prepona.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U biografiji ovog pedesetogodišnjaka iz Bresta, koji je završio čuvenu Vojnu školu Sen Sir, stoji i da je bio angažovan u mirovnom misijama u Čadu i bivšoj Jugoslaviji. Dolazak plamena propraćen je uz muziku pariskog vatrogasnog orkestra i hora sa 150 članova. Otpevana je Marseljeza, dok su avioni čuvene francuske Vazdušne patrole leteli nad Trijumfalnom kapijom.

Tibo Valet je plamen predao mladim sportistima iz Sen Denija, što je lep simboličan gest unutar multikulturalne Francuske.

Na predstojećim Igrama neće učestvovati, jer je njegov konj otišao u zasluženu penziju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)