KECMANOVIĆ JE PRAVO MALO ČUDO: Zbog ovoga uspeh Srbina još više dobija na značaju

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

22. 01. 2022. u 17:48

MIOMIR Kecmanović domogao se osmine finala Australijan opena, a sve što mu se trenutno dešava apsolutno je zaslužio. Srbin ne želi tu da se zaustavi, već će pokušati da nastavi da piše istoriju.

КЕЦМАНОВИЋ ЈЕ ПРАВО МАЛО ЧУДО: Због овога успех Србина још више добија на значају

Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Da Novak Đoković nije deportovan 22-godišnji momak iz Beograda verovatno ne bi stigao do ove runde, pošto je sa najboljim na svetu trebalo da se sastane na startu turnira u Melburnu.

Ipak, kada se već sve otvorilo 77. igrač planete je to iskoristio i počeo da niže pobede jednu za drugom. Do sada je preskočio tri prepreke uz samo jedan izgubljen set i uz vrlo visok nivo tenisa.

Među trojicom koji nisu nosioci

Uspeh koji je napravio nekada najbolji junior sveta i osvajač prestižnog Orandž Boula još više dobija na značaju ako se zna da je samo jedan od trojice tenisera koji su se domogli osmine finala prvog grend slema u sezoni, a da nije među nosiocima. Takođe, uspeo je i sam da iz žreba "smakne" jednog nosioca. U prošlom kolu bio je bolji od Lorenca Sonega (26. na ATP listi).

Miomir Kecmanović/Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Kecmanović će u narednoj rundi odmeriti snage sa Gaelom Monfisom, a osim njega među nosiocima nisu ni Adrijan Manarino (69. na ATP listi) koji igra protiv Rafaela Nadala i Maksim Kresi (70.) koji će imati možda i najteži zadatak u osmini finala, pošto mora na megdan drugom na svetu - Danilu Medvedevu.

Takođe, Srbin je najslabije rangiran igrač od svih koji su ostali u žrebu i to sigurno može samo da mu bude dodatni motiv da protiv iskusnog Francuza pokaže da se s razlogom našao među 16 najboljih na Australijan openu.

Popularni Miša je u intervjuu za "Novosti" otkrio šta očekuje od duela sa 35-godišnjakom iz Pariza, sa kojim se sastaje sutra od 8.30 po srednjeevropskom vremenu.

Kecmanović i Monfis su do sada odigrali samo jedan meč, bilo je to prošle godine na Mastersu u Parizu kada je Gael slavio posle preokreta sa 4:6, 7:5, 6:3.

Podsetimo, Srbin ja na putu do osmine finala pobedio Salvatorea Karuza (Italija), Tomija Pola (SAD) i pomenutnog Lorenca Sonega (Italija).

BONUS VIDEO: Navijači na veličanstven način dočekali Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!