KIRJOS NASTAVLJA DA HVALI NOVAKA: Đoković nije delovao poljuljano, sada imam više poštovanja

Novosti online

23. 07. 2022. u 22:15

AUSTRALIJSKI teniser Nik Kirjos pokazao je da može da igra sjajno na najvećim turnirima. On je izgubio u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića, a momak iz Kanbere je objasnio kako je izgledao taj duel.

КИРЈОС НАСТАВЉА ДА ХВАЛИ НОВАКА: Ђоковић није деловао пољуљано, сада имам више поштовања

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj 27-godišnjak je tokom intervjua sa Prakašom Amritražom otkrio šta je potrebno da bi se dobio finalni meč na grend slemu.

- Čovek mora da bude mentalna životinja kako bi osvojio grend slem titulu. Novak, Federer i Nadal – sada im odajem više poštovanja - rekao je Kirjos.

Potom je ispričao kako je izgledao meč sa srpskim asom od koga je izgubio sa 4:6, 6:4, 6:4, 7:6 (3).

- Igrao sam sa jednim od njih u finalu i osećao sam kao da je on svež, kao da nije igrao tenis u prethodne dve nedelje. Ni u jednom trenutku nije delovao poljuljano.

Novak Đoković sa peharom Vimbldona/FOTO: Tanjug/AP

Kirjos je u polufinalu trebalo da igra protiv Nadala, ali ja Španac bio prinuđen da se povuče zbog povrede. Objasnio je Australijanac i da je on imao problema tokom turnira.

- Grend slem se može izgubiti u jednom danu, ali ne može se osvojiti u jednom, potrebno je mnogo više. Pobediš, pa dan pauze. Pobediš, pa dan pauze. Moraš da imaš mentalni kapacitet da dve nedelje radiš iste stvari na najvišem nivou. Mnogo je nepredvidljivih stvari, meni se slošilo na primer pre meča sa Krajinovićem. Telo vas boli, mentalno je teško – nisam mogao da spavam dva dana nakon što se Rafa povukao, iako sam se fizički osećao odlično - zaključio je 45. teniser sveta.

Podsetimo, Nik je ove sezone osvojio Australijan open, ali u konkurenciji dublova, zajedno sa Tanasijem Kokinakisom.

BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili