NADAL: "DUGO SAM ČEKAO OVO" Španac slavio na Ju-Es openu posle skoro tri godine

Tanjug

31. 08. 2022. u 09:40

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal slavio je na Ju-Es openu posle 1.087 dana pauze.

НАДАЛ: ДУГО САМ ЧЕКАО ОВО Шпанац славио на Ју-Ес опену после скоро три године

FOTO: AP

Nadal je na startu poslednjeg grend slema sezone savladao Japanca Rinkija Hiđikatu sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:3 posle tri sata i osam minuta igre.


Japanac je napravio iznenađenje i osvojio prvi set, ali je Nadal u naredna tri seta opravdao ulogu favorita i upisao prvi trijumf u Njujorku od 2019. godine, kada je osvojio trofej savladavši Danila Medvedeva u finalu.

Španac je prethodna dva izdanja Ju-Es opena propustio zbog povreda.

- Dugo sam čekao. Neko vreme sam verovao da neću moći da se vratim ovde, ali tu sam. Veoma sam srećan. Noćni mečevi u Njujorku su bez sumnje najbolji. - izjavio je Nadal posle meča, a preneo zvanični sajt Ju-Es opena.

Između Ju-Es opena i Vimbldona Nadal je odigrao samo jedan meč, poražen je u Sinsinatiju od potonjeg šampiona Borne Ćorića koji je u prvom kolu ove u Njujorku umalo od gotovog napravio veresiju jer je posle 2:0 u setovima u petom spasavao meč loptu.

Nadal je tako zabeležio osmu uzastopnu pobedu u Njujorku i 20. uzastopnu na grend slemovima, računajući da u Vimbldonu nije poražen jer je predao pre početka polufinala.

- Predaja je po mom mišljenju teža od poraza. U sportu se radi o pobedama i porazima, ne predajama. Ako predate ne možete da se takmičite, a to je teže od poraza, zar ne?

Nadal će u narednoj rundi igrati protiv Fabija Fonjinija iz Italije koji je posle velikog preokreta savladao Rusa Aslana Karaceva sa 1:6, 5:7, 6:4, 6:1, 6:4. Ukoliko eliminiše Italijana, protivnik u trećem kolu biće mu bolji iz meča u kome se srpski teniser Miomir Kecmanović sastaje sa francuskim veteranom Rišarom Gaskeom.

Rafael Nadal osvajao je Ju-Es open 2010, 2013, 2017. i 2019. godine, a ukupno ima 22 grend slem titule.

Ako titulu na Ju-Es openu ne osvoje Medvedev, Alkaraz ili Rud, Rafa će se vratiti na prvo mesto ATP liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIJE PROBLEM KAD MLADI IGRAČI POGREŠE, PROBLEM JE KAD TO URADE ISKUSNI! Vladan Milojević nakon poraza Zvezde od Intera u Ligi šampiona