ANDREA PETKOVIĆ OKONČALA KARIJERU: Nikada više nećemo gledati čuveni "Petko ples" (VIDEO)

Novosti online

31. 08. 2022. u 11:36

DOK ceo teniski svet iščekuje poslednji meč Serene Vilijams od aktivnog igranja tenisa uz mnogo manje pompe oprostila su se dva dobro poznata lica.

АНДРЕА ПЕТКОВИЋ ОКОНЧАЛА КАРИЈЕРУ: Никада више нећемо гледати чувени Петко плес (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Poslednje mečeve karijere odigrali su Andrea Petković i Sem Kveri.

Nemica srpskog porekla potvrdila je posle poraza od Belinde Benčić u prvom kolu da joj je to bio poslednji grend slem meč u karijeri, a ostavila je mogućnost da odigra oproštajni egzibicioni meč u Nemačkoj.

Osvojila je sedam titula na VTA turu, a najvrednija je ona u Čarlstonu iz 2014. godine.

Ostaće upamćena kao prva teniserka iz Nemačke koja je ušla u top 10 na VTA listi još od velike Štefi Graf. Bilo je to 2011. godine kada je stigla do četvrtfinala na tri grend slema i trećeg kola na Vimbldonu.

Ostaće upamćena i po specifičnom "Petko plesu" kojim je proslavljala pobede, a u dublu su joj se pridruživale i partnerke, kao Ana Ivanović 2011. u Majamiju:

 


- Drago mi je što se završilo ovako, protiv Belinde koju mnogo volim i poštujem. Još volim tenis i osećam strast prema igri, ali telo mi ne dozvoljava da nastavim iako to želim. Poslednjih nedelja igram pod analgeticima i antihistaminicima i tokom Sinsinatija sam shvatila da je to to. Samo sam čekala sa objavom jer je u to vreme i Serena najavila kraj karijere - poručila je Andrea, čiji roditelji su Srbi iz Tuzle.

KVERI OKAČIO REKET O KLIN

Sem Kveri je posle poraza od Ilje Ivaške samo potvrdio odluku koju je doneo pre šest meseci, iako je i on čekao sa objavljivanjem do pre nešto više od mesec dana.

- Pomirio sam se sa tim i osećaj je bio sjajan - rekao je Kveri. 

Ostaće upamćen po tome što je dve godine zaredom na Vimbldonu izbacivao branioce titule i tadašnje prve igrače sveta, 2016. godine Novaka Đokovića, a 2017. Endija Marija. Tada je stizao do četvrtfinala, odnosno polufinala.

U karijeri ima 23 pobede protiv top 10 igrača. Pobeđivao je i Nadala, Rodika, Vavrinku, Tima...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici