KAKO NA ZAVRŠNI MASTERS? Novak Đoković još nije izvadio vizu za Torino

Novosti online

06. 10. 2022. u 09:34

Novak Đoković takmičenje u Astani počeo je ubedljivom pobedom protiv Kristijana Garina (2:0), a ukoliko podigne pehar u Kazahstanu, definitivno će overiti vizu za Završni masters u Torinu

КАКО НА ЗАВРШНИ МАСТЕРС? Новак Ђоковић још није извадио визу за Торино

Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Srbin trenutno ima 2.220 poena u ATP trci i zauzima 15. poziciju. Pobedom na Vimbldonu je obezbedio takmičenje u Torinu, kao grend slem šampion, ali mora da bude među 20 najboljih igrača.

Ako ne bude iznenađenje, Nole je došao u Astanu u sjajnoj formu, osvojio je turnir u Tel Avivu, mogao bi čak da stigne do devete pozicije. Ukoliko osvoji titulu dobiće 500 novih bodova (2.720) i preskočiće sigurno pet igrača.

Ove nedelje ne igraju Mateo Beretini (2.225 bodova, samo pet više od Srbina), Pablo Karenjo Busta (2.270), Janik Siner (2.310), Kameron Nori (2.365), te Aleksander Zverev (2.700) koji je povređen...

Ukoliko Srbin osvoji titulu i matematički će izboriti mesto na Završnom turniru, mada su malo šanse da ne zaigra u Torinu čak i ako ne trijumfuje u Astani. Na 20. mestu je trenutno Roberto Bautista Agut sa 1.660 bodova, Dijego Švarcman je na 1.690, pa mu ni titula u Parizu kasnije ne bi bi pomogla da pretekne Đokovića u ATP trci.

Nije na odmet pomenuti da Novaku neće biti lako u Astani. Danil Medvedev bi potencijalno mogao da bude rival Đokovića u polufinalu turnira, ali i Feliks Ože-Alijasim koji je na Lejver kupu uspeo da sruši srpskog tenisera. Dobra vest je da je eliminisan Karlos Alkaraz, prvi igrač planete.

Podsećanja radi, Novak Đoković je počistio sa terena u sredu Čileanca Kristijana Garina. U osmini finala srpski teniser odmeriće snage sa Botikom van de Zandšulpom, sa kojim nikada nije igrao.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina