"TOTALNA TUGA NOVAKA ĐOKOVIĆA" Ovome se Nole uopšte nije nadao...

Novosti online

18. 03. 2023. u 15:40

NOVAK Đoković se ovih dana susreo sa dešavanjima koja nisu po njegovoj volji.

ТОТАЛНА ТУГА НОВАКА ЂОКОВИЋА Овоме се Ноле уопште није надао...

Foto: M. Vukadinović

Kao što je poznato, iako se Nole nadao da će zaigrati na američkoj turneji, tačnije na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, zabrana dolaska nevakcinisanih protiv Kovid-19 u SAD ostala je (i za njega) na snazi, pa od Noletovog dolaska u SAD nema ništa.

"Novosti" vam u celosti prenose tekst kojim je o najnovijim vestima vezinim za Đokovića javnost izvesti ugledni španski dnevni list "As":

"Totalna tuga za Đokovića

Ni Indijan Vels, ni Majami. Novak Đoković neće učestvovati ni na drugom mastersu iz serije 1000 u ovoj sezoni. Bila je to javna tajna, koja je samo čekala zvaničnu potrvrdu. A u petak ju je dao direktor turnira, Džejms Blejk.

- Sve smo pokušali da Đoković dobije dozvolu da nastupa uz izuzetak (od pravila za vakcinaciju protiv Kovid-19), ali to se nije dogodilo. Naravno, mi bismo, kao jedan od najvećih turnira, voleli da imamo najbolje tenisere na svetu. Uradili smo šta smo mogli. Probali smo da pričamo sa vlastima, ali odluka je bila izvan našeg domašaja - rekao je bivši američki igrač za "Tenis kanal" juče.

Nole više nije na listi učesnika. Njegovo mesto u glavnom delu žreba, koji ne uključuje Sebastijana Kordu zbog povrede, zauzeće Kolumbijac Danijel Elahi Galan, 89. na svetskom rangiranju.

Totalna je ovo tuga za Noleta, koji je čvrst u svom odbijanju da bude vakcinisan protiv koronavirusa. Osvajač 22 grend slem titule pokušao je da uđe u Sjedinjene Američke Države na sve moguće načine, ali to nije bilo moguće. Zemlja kojom predsedava Džo Bajden i dalje zahteva puno pridržavanje postojećih propisa za sve strance koji bi da pređu njene granice. I tako će to biti do 11. maja, kada će vlada SAD okončati vanrednu situaciju i, sa njom, sve mere donete tim povodom koje su još na snazi.

Đoković će, stoga, moći da učestvuje ponovo na Ju-Es openu, koji je propustio prošle godine. Ali, da bi učestvovao na dva aktuelna masters, trebalo mu je izuzeće koje je zatražio, ali nije dobio.

- Isti ishod se dogodio i na Indijan Velsu, gde znam da je Tomi Has (tamošnji direktor turnira) takođe uradio sve što je mogao ovim pitanje. Probali smo da Đoković dobije taj izuzetak, ali to, prosto, nije bilo moguće - dodao je Blejk.

Sledeća stanica: sezona na šljaci

Vreme je da se počne sa novim planom. Sa Đokovićevim definitivnim povlačenjem, Karlos Alkaraz, aktuelni šampion, biće novi prvi nosilac u Majamiju, turnira na kome njegovog najboljeg učesnika (uz Andrea Agasija) nema još od 2019.

Đoković, koji će biti malo preko mesec dana bez teniske akcije, osvojio je Ju-Es masters 1000. šest puta. Noletov poslednji zvanični meč desio se u Dubaiju, gde je izgubio od Danila Medvedeva. Pre toga je osvojio Adelajd i, naravno, Australijan open, svoj 22. grend slem, kojim se i izjednačio sa Rafom Nadalom.

Novak Đoković i Rafael Nadal / FOTO: AP

Sada, poput Španca, Srbin se očekuje da se ponovo nadmeće na Monte Karlo mastersu 1000, od 9. do 16. aprila. To je početak dela sezone na šljaci, tokom kog bi na Rolan Garosu mogao da bude jedan od najvećih klimaksa u teniskoj istoriji (eventulani "tajbrejk" između Novaka i Nadala).

Za sada, Nole će nastaviti da trenira daleko od konkurencije, kao što je to prošle godine radio tokom više delova sezone", zaključuje "As" u priči kako je Novaka zadesila "totalna tuga".

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)