"AKO PADNETE, PREGAZIĆE VAS": Rus otkrio koliko je Novak Đoković surov

Novosti online

14. 07. 2023. u 08:41

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće danas u 14.30 časova na Centralnom terenu protiv Italijana Janika Sinera u polufinalu Vimbldona.

АКО ПАДНЕТЕ, ПРЕГАЗИЋЕ ВАС: Рус открио колико је Новак Ђоковић суров

FOTO: Tanjug/AP

A zanimljivu najavu meča između Srbina i Italijana je dao Roman Safijulin, koji je poražen u četvrtfinalu upravo od Sinera. 

Rus je tokom konferencije za medije izneo komplimente na račun sledećeg Đokovićevog rivala.

- Rekao bih da sam u trećem, četvrtom i posemno u prvom setu napravio jednu grešku koja me je skupo koštala tih setova na kraju. Treći i četvrti set su bili identični. Igrao sam dobro na svoj servis, ali u nekim momentima sam izgubio koncentraciju, a Janik je dodao gas i slomio me - ocenio je Safijulin.

Najzanimljiviji deo obraćanja medijima Rusa usledio je kada su ga pitali o šansama Sinera protiv Đokovića. Safijulin, trenutno 43. teniser seta, dao je jedinstven pogled na formu drugog tenisera sveta.

- Mislim da je Novak mentalno najjači. Ne mogu da opišem kako, ali mi se čini da je mentalno na drugom nivou. Kada igrate protiv njega treba da ste u formi 120% ili 150% konstantno. Ako treba da igrate pet setova, morate da konstantno da budete na tom nivou, ako samo padnete za pet odsto, gotovi ste, pregaziće vas - Safijulin.

Đoković je drugi teniser sveta, dok je Siner na osmom mestu ATP liste. Srpski i italijanski teniser odigrali su dva međusobna duela u karijeri, a Đoković je dobio oba meča. Đoković je 2021. pobedio Sinera na Mastersu u Monte Karlu 6:4, 6:2, a prošle godine je srpski teniser savladao Sinera u četvrtfinalu Vimbldona posle velike borbe 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Đoković brani titulu na Vimbldonu, pošto je prošle godine u finalu savladao Australijanca Nika Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). Srpski teniser je sedam puta trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Engleske, a Đoković je do sada osvojio 23. grend slem trofeja.

Po završetku meča između Đokovića i Sinera biće odigrano drugo polufinale Vimbldona, a sastaće se Španac Karlos Alkaraz i Rus Danil Medvedev.

Finale Vimbldona je na programu 16. jula od 15 sati. Nagradni fond Vimbldona iznosi 44,7 miliona funti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)