SENZACIJA NA JU-ES OPENU: Novak Đoković dobio rivala u polufinalu koga nikako nije očekivao

Novosti online

06. 09. 2023. u 08:17

SVI su se nadali Kasperu Rudu, neki Holgeru Runeu ili možda Stefanosu Cicipasu, Ameri Frensisu Tijafou, ali Novak Đoković je u polufinalu Ju-Es opena dobio rivala kojeg nikako nije očekivao.

СЕНЗАЦИЈА НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Новак Ђоковић добио ривала у полуфиналу кога никако није очекивао

Tanjug/AP

Naime, američki teniser Ben Šelton plasirao se u svoje prvo grend slem polufinale, pošto je rano jutros u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD pobedio sunarodnika Frensisa Tijafoa sa 6:2, 3:6, 7:6(7), 6:2.

Ovaj 20-godišnji teniser postao je najmlađi Amerikanac koji je stigao do polufinala Ju-Es opena u poslednjih 30 godina, odnosno od Majkla Čenga koji 1992. godine u polufinalu poražen od Stefana Edberga.

Šelton će se za plasman u finale boriti sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem koji je prošao u rekordno 47. grend slem polufinale.

"Osećam kao da sam sve ostavio ovde večeras. Bila je to emotivna bitka", rekao je Šelton posle meča.

Šelton je u prvom setu dva puta oduzeo servis desetom teniseru sveta, Tijafo je uzvratio u drugom setu, a vrhunac meča dogodio se u trećem setu koji je započeo sa čak šest brejkova i na kraju rešen u taj-brejku.

FOTO: EPA

 

Tada je Šelton najpre propustio dve set-lopte, potom je Tijafo imao jednu, da bi na kraju mlađi Amerikanac realizovao treću set-loptu i stigao na korak od polufinala. Šelton je četvrti set dobio ubedljivo, dva puta je napravio brejk i tako zakazao veliki duel sa Đokovićem.

U ženskom delu turnira, plasman u polufinale obezbedila je Čehinja Karolina Muhova koja je savladala Rumunku Soranu Kirsteu sa ubedljivih 6:0, 6:3. Ona će u svom prvom polufinalu Ju-Es opena igrati protiv Amerikanke Koko Gof.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!