ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Ovo je "ukrao" od Federera, a imao je poruku i za Nadala (VIDEO)

A. I.

17. 09. 2023. u 12:37

NOVAK Đoković je nakon osvajanja 24. grend slema u karijeri u Sjedinjenim Američkim Državama imao seriju intervjua. U jednom, datom Džonu Mekinrou otvorio je dušu i privukao veliku pažnju javnosti.

ЂОКОВИЋ ОТВОРИО ДУШУ: Ово је украо од Федерера, а имао је поруку и за Надала (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Dugo je Amerika čekala povratak Đokovića. Zabranjen mu je bio ulazak u zemlju zbog odluke da ne primi vakcinu protiv Kovida, a sve je kulminiralo kada mu je 2022. godine bio zabranjen ulazak u Australiju, gde je proživeo pravu torturu.

Intervju koji je dao Džonu Mekinrou snimljen je pred početak Ju-Es opena, a emitovan nakon njegovog završetka na televiziji ESPN. Najbolji teniser planete govorio je o životu i teniskoj karijeri.

U intervjuu je neizbežno pitanje bilo o tome ko je najbolji teniser svih vremena, a Srbin je diplomatski odgovorio - rekavši, "zbog rivalstva sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom postao sam bolji igrač.

Istakao je da je dosta usvojio iz Federerove igre.

- Jednu stvar koju sam od Rodžera naučio, jeste kako da organizujem svoj raspored i da vrhunac dostignem na grend slemovima. On je među prvima pravljenje rasporeda podigao na jedan viši nivo. To me je inspirisalo. Prepisivao sam od njega, dosta sam naučio.

Zanimljiv deo intervjua bio je "domaći zadatak" koji je Mekinro stavio pred Novaka. Đoković je "morao" da popularne fraze koje je Mekinro koristio tokom karijere prevede na srpski i italijanski jezik.

Osvajač 24 grend slema govorio je o popularnim imitacijama koje je radio tokom ranijeg dela karijere. Smatra da su Nadalu imitacije počele da smetaju kada je Novak posle mnogo muke počeo da pronalazi recept za pobedu protiv "bika sa Majorke".

- Na početku karijere, kada me je razbijao na terenu, bilo mu je u redu da ga imitiram. Ali, kada sam ja počeo da dobijam neke mečeve, osetio sam da se energija malo promenila - rekao je Novak u intervjuu koji je sa njim radio slavni ameriki teniser Džon Mekinro.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)