"ĐOKOVIĆ JE GOSPODAR TENISKOG KALENDARA!" Čuveni teniser je zapanjen kako Novak ovo uspeva

Novosti online

17. 10. 2023. u 17:40

NOVAK Đoković ne igra mnogo tenisa u poslednje vreme. Ipak, niko u "belom sportu" nije u stanju kao srpski as da se posle pauze vrati na teren i da bude u odličnoj formi.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ГОСПОДАР ТЕНИСКОГ КАЛЕНДАРА! Чувени тенисер је запањен како Новак ово успева

Foto: EPA-EFE/Ana Escobar

Primera radi Nole je nakon poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza prvi naredni meč odigrao posle 35 dana kada je nastupio u Sinsinatiju koji je na kraju i osvojio.

Đoković nije igrao od 15. septembra, a prvi naredni će odigrati na kraju meseca kada počinje masters u Parizu.

O toj Noletovoj sposobnosti da izgleda sjajno na terenu, iako je određeni period bez mečeva je govorio i Aleks Koreča, stručni konsultant "Eurosporta".

- Đoković je gospodar teniskog kalendara jer zna tačno šta mu je potrebno u svakom trenutku. Ali da biste to radili morate do tančina da poznajete svoje telo, da znate svoju igru... Morate biti svesni kada je zenit vaše forme, koji su to trenuci. Stoga, Novak to radi neverovatno dobro, ali istovremeno to nije nimalo lako. Jer treba se posle mesec i po dana pauze pojaviti se na turniru i biti spreman da ga osvojiš. Morate da budete spremni na to da se tokom prvih nekoliko dana i uvodnih mečeva nećete osećati komotno, biti svoj na svome poput drugih igrača. Čak iako ste redovno trenirali, to su dve potpuno različite stvari - rekao je Koreča.

Podsetimo, Novak Đoković će do kraja sezone igrati na tri turnira - masters u Parizu (30. oktobar - 5. novembar), završni masters u Torinu (12-19. novembar) i Dejvis kup (21-26. novembar).

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)