PREKINUT NEVEROVATAN NIZ: Siner uradio nešto što se na Australijan openu nije desilo 18 godina

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

26. 01. 2024. u 21:46

JANIK Siner je prekinuo niz pobeda Novaka Đokovića na Australijan openu i ne samo to. Italijan je uspeo da zaustavi još jednu neverovatnu seriju.

ПРЕКИНУТ НЕВЕРОВАТАН НИЗ: Синер урадио нешто што се на Аустралијан опену није десило 18 година

FOTO: Tanjug/AP

Desilo se to da prvi put od 2006. godine za pehar u Melburnu se neće boriti neko od velike trojke - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Poslednji put kada neko od njih nije bio u finalu prvog grend slema bilo je 2005. Tada su finale igrali Marat Safin i Lejton Hjuit.

Od tada, pa sve do danas dominirali su Srbin, Španac i Švajcarac. Federer je pet puta osvajao titulu, izgubio jedno finale. Novak je dobio svih deset finala koje je igrao, a Nadal je slavio dva puta i gubio još četiri puta u finalu.

Sada će se za trofej boriti Janik Siner i Danil Medvedev. Ukoliko Italijan trijumfuje osvojiće prvi grend slem trofej, dok bi Rusu to bio drugi pehar sa najvećih turnira u "belom sportu".

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)