VIKTOR JE PRAVI ŠAMPION: Podrška bivšeg selektora Bogdana Obradovića Troickom

Đ. SAMOILOVIĆ

20. 12. 2020. u 20:48

GLAS iz Šangaja kazuje: Viktore, samo napred. Imaš moju punu podršku da nastaviš trofejnu tradiciju.

ВИКТОР ЈЕ ПРАВИ ШАМПИОН: Подршка бившег селектора Богдана Обрадовића Троицком

EPA/EFE

To su reči Bogdana Obradovića, nekadašnjeg selektora Dejvis kup reprezentacije i vođe trofejne selekcije iz 2010, koji je trenutno u Kini ali je upućen u sva zbivanja u Srbiji. Naročito ona teniska vezana za rokadu na selektorskoj poziciji našeg nacionalnog tima, na kojoj je odlukom TSS Viktor Troicki zamenio Nenada Zimonjića.

- Teniski savez je taj koji odlučuje o svemu i oni vode računa o tome šta igrači vole, šta im je potrebno, da i oni imaju neki svoj stav, ali sve je zajednička priča. Veoma je važno zadržati dobru atmosferu, da postoji razumevanje. Ja im kao i uvek želim sve najbolje i puno uspeha u svim takmičenjima. Naravno, Viktoru neće biti lako jer nasleđuje sve što je u bliskoj prošlosti urađeno, a to su veliki rezultati koje nije lako ponoviti. Sa te strane vrlo ozbiljan zadatak, ali i veliki izazov za Troickog kojem želim svu sreću - komentariše Obradović u razgovoru za "Novosti" novonastale promene.

EPA/EFE

Nije ga iznenadila Viktorova želja da se oproba u trenerskom poslu i želi mu da ponovi uspehe prethodnika.

- Teniseri koji završavaju karijere idu u trenere, neki u Dejvis kup, i nije retkost da se desi da igrači žele da ostanu u sportu. Drago mi je da se nastavlja jedna dobra tradicija. Zimonjić je uradio sjajan posao za ove četiri godine koliko je bio selektor, na Viktoru je sada da to nastavi - govori selektor selekcije koja je 2010. osvojila trofej Dejvis kupa.

Igrački kadar, predvođen Novakom Đokovićem, ima sve predispozicije za uspeh. Drago mu je što se misli i na budućnost srpskog tenisa angažovanjem domaćih asova.

- Imamo pet igrača u prvih 50 na svetu, sve je to posledica dobrih rezultata reprezentacija u prošlosti. Važno je da se svi uključe u reprezentaciju, od mladih do starijih, da se nastavi sa kontinuitetom osvajanja trofeja. Drago mi je što učestvuju Janko sa svojom akademijom, Nole sa svojom, ja sada radim u Kini gde želim da spojim srpski tenis sa njihovim i da izađemo na veliko tržište, kako ekonomsko tako i sportsko - podvlači Obradović.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIJE PROBLEM KAD MLADI IGRAČI POGREŠE, PROBLEM JE KAD TO URADE ISKUSNI! Vladan Milojević nakon poraza Zvezde od Intera u Ligi šampiona