I JAPANSKI UMETNICI UČESTVOVAĆE U PROSLAVI TITULE: „Novi Sad Evropska prestonica kulture“ ostvaruje saradnju sa zemljom izlazećeg sunca

J. S.

15. 07. 2021. u 15:23

PROMOCIJA Novog Sada kao jednog od centara evropskog kulturnog života tokom cele 2022. godine, kroz povezivanje lokalne, evropske, pa i svetske umetničke scene, jedno je od glavnih načela projekta titule Evropske prestonice kulture koju je Srpska Atina dobila kao prvi grad u Srbiji.

И ЈАПАНСКИ УМЕТНИЦИ УЧЕСТВОВАЋЕ У ПРОСЛАВИ ТИТУЛЕ: „Нови Сад Европска престоница културе“ остварује сарадњу са земљом излазећег сунца

Foto: Novi Sad Evropska prestonica kulture

Tim povodom a s ciljem što kvalitetnijeg programa za narednu, slavljeničku godinu,Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje programa saradnje s Japanom koji će biti realizovani u godini titule u Novom Sadu.

Radi boljeg povezivanja sa japanskom kulturnom i umetničkom scenom, Fondacija je ostvarila saradnju sa EU – Japan festom, koji će kroz ovaj konkurs podržati projekte saradnje sa japanskim umetnicima i organizacijama koji se uklapaju u koncept programa za godinu u kojoj će biti proslavljena titula.

- Zainteresovani na javni poziv mogu da se prijave do 10. avgusta ove godine, a više informacija o kriterijumima, potrebnoj dokumentaciji, kao i prijavni obrasci dostupni su na zvaničnom sajtu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, u delu Javni pozivi. Poručuju iz NS EPK.

Saradnju sa EU – Japan festom, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ već godinama neguje kroz program razmene “Kizuna” koji podrazumeva studijsko putovanje novosadskih umetnika u Japan. U ovom krugu izabrana je prvakinja Opere Srpskog narodnog pozorišta, mecosopran Jelena Končar.Ona će u Tokio putovati u oktobru ove godine, a osnovni ciljevi njene posete toj metropoli biće povezivanje sa japanskim umetnicima i kulturnim institucijama, razmena iskustava, promocija srpske vokalne muzike u Japanu, te Novog Sada kao Evropske prestonice kulture 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)