SPORAZUM FAKULTETA I ISTORIJSKOG ARHIVA: Studentima će biti lakše dostupna građa dragocena za njihovo usavršavanje

D. Z.

17. 12. 2021. u 06:30

U PROSTORIJAMA Filozofskog fakuletata prištinskog Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici u sredu je potpisan sporazum o saradnji ove visokoobrazovne ustanove sa Istorijskim arhivom Toplice iz Prokuplja.

СПОРАЗУМ ФАКУЛТЕТА И ИСТОРИЈСКОГ АРХИВА: Студентима ће бити лакше доступна грађа драгоцена за њихово усавршавање

Foto D. Zečević

Sporazum o saradnji koja se odnosi, pre svega, na obavljanje stručne prakse studenata katedre za istoriju kroz rad sa građom ovog arhiva, između ove dve ustanove potpisali dekan fakulteta prof. dr Zvezdan Arsić i direktor Arhiva Milan Stojanović.

- Ovaj vid saradnje značiće mnogo za nas kao ustanovu, ali će pre svega biti od koristi našim studentima istorije i istorije umetnosti, koji će ovaj arhiv koristiti za unapređenje - izjavio je dekan Arsić, napominjući da se svake godine značajan broj studenata opredeljuje za katedru istorije na ovom fakultetu koji broji oko 1.100 studenata.

Foto D. Zečević

I dok će, prema rečima direktora Arhiva Toplice u Prokuplju Milana Stojanovića, ova ustanova građu iz druge polovine 19. i iz 20. veka ustupiti studentima koji će biti u prilici da se praktično upoznaju sa procesom njenog prikupljanja, sređivanja i zaštite kroz stručne službe, direktor katedre za istoriju Filozofskog fakulteta, prof. dr Dalibor Elezović ističe da će fakultet sa svoje strane doprineti daljoj afirmaciji Arhiva koji će ovakvim angažovanjem privući pažnju budućih istoričara na fondove koji su u njemu deponovani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao