POSTAVLJA SE VEŠTAČKA TRAVA: Završavaju se radovi na novom stadionu u Pirotu

V.Ć.

19. 05. 2022. u 20:23

RADOVI na izgradnji stadiona sa veštačkom travom u pirotskom sportskom kompleku Senjak , privode se kraju. Radnici onih dana užurbano postavljaju travnati „tepih“, koji je nabavljen u Belgiji.

ПОСТАВЉА СЕ ВЕШТАЧКА ТРАВА: Завршавају се радови на новом стадиону у Пироту

Foto: V.Ćirić

Projekat koji je otpočet pre šest meseci finasira se sredstvima iz „IPA“ fondova prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, odnosno Pirota i grada Montana u susednoj Bugarskoj.

Nakon završetka radova biće organizovani prijateljski mečevi dece iz Pirota i Montane u okviru projekta „Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve“.Posle toga teren će koristiti mnogi drugi sportisti. Ovo je jedan od najkvalitetnijih terena sa veštačkom travom u Srbiji-kaže Nataša Stefanović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Pirotu.

Izgradnjom ovog terena, sportski centar na Senjaku dobija četvrti stadion za fudbal, među kojima je i glavni gradski stadion. U neposrednoj blizini je i zatvoreni bazen, zatim gradsko kupalište koje će biti otvoreno 1.avgusta, tako da će sportska ponuda odnosno infratstruktura biti kompekltno zaokružena. U prekorgaraničnoj saradnji sa Montanom i drugim gradvovima u susednoj Bugarskoj, Pirot je minulih godina iz evropskih fondova iskoristio nekoliko miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BOGDANOVIĆ PAO U ZABORAV: Olga Danilović ima novog dečka