U NEGOTINU FESTIVAL ALTERNATIVNE MUZIKE: Nojz Fest ukupio domaće bendove

S. M. J.

31. 07. 2022. u 20:56

PRVI Nojz Fest u Negotinu, u organizaciji udruženja SUPA (Sport, Umetnost, Priroda, Alternativa), bio je u znaku negotinskih bendova.

У НЕГОТИНУ ФЕСТИВАЛ АЛТЕРНАТИВНЕ МУЗИKЕ: Нојз Фест укупио домаће бендове

Foto: S.M.Jovanović

Na Nojz Festu, prvom koji afirmiše bendove alternativnog žanra, učestvovala su četiri negotinska benda. Čast da otvore festival pripao je mladom pank-hardkoru bendu “Empti Majndid”, trojcu od 13 do 19 godina, koji je nedavno nastupio i na “Majskim svečanostima”. U programu, koji je zamišljen kao festival koji pokreće mlade snage i afirmisane bendove, nastupio je i „Sikter“, pobednik Velikogradištanske gitarijade 2019, zatim i ovogodišnji pobednik Požarevačke gitarijade  “Radiomasiv” i na kraju iskusni trojac “Fubar”, učesnik brojnih festivala i koncerata širom zemlje.

- Za Nojz Fest smo se odlučili da bi i nama, ali i tim nekim mladim ljudima koji sviraju i onima koji vole muziku bilo lepo. Želeli smo da ponudimo neke druge sadržaje. Negotin je mali grad, svi se znamo, svi znamo ko je mlad i kreativan, tako da nije loše upotrebiti tu neku snagu - kaže Davor Rajić, predsednik Udruženja SUPA.

Prvi Noiz Fest, ističu u Udruženju SUPA, bio je posvećen domaćim snagama, sa tendencijom da naredne godine festival ponudi publici afirmisane bendove alternativnog talasa, koji i te kako imaju svoju publiku i veliki uticaj na muzičkoj sceni Srbije i regiona, ali i druge  sadržaje, poput radionica, tribina, izložbi i ostalih programa alternativne kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima