NEZADOVOLJNI ŠTO NE IDU NA EKSKURZIJU: Maturanti traže ekskurziju, direktorka kaže da je protest bez razloga

S. BABOVIĆ

20. 10. 2022. u 15:14

MATURANTI Gimnazije Kruševac protestovali su danas u dvorištu svoje škole, nezadovoljni što se za njih ne organizuje ekskurzija.

НЕЗАДОВОЉНИ ШТО НЕ ИДУ НА ЕКСКУРЗИЈУ: Матуранти траже екскурзију, директорка каже да је протест без разлога

S.Babović

Neorganizovanje ekskurzije revoltiralo je maturante, jer su dobili informaciju da njihovi vršnjaci u drugim kruševačkim školama planiraju put. U toku dana među đacima se pronela vest da će maturskog putovanja ipak biti, ali to nije zvanično potvrdila direktorka Gimnazije Biljana Dačić.

U pisanoj izjavi dostavljenoj “Novostima” ocenjuje da je protest organizovan bez razloga, kao i da se ekskurzije ne organizuju na predlog direktora, već na predlog odeljenskih i stručnih veća škole.

- Bili smo na više sastanaka kod direktorke, kontaktirali smo sa Savetom roditelja, Savet roditelja je dva puta bio kod nje, niko ništa nije uspeo - kaže za “Novosti” Aleksandra Grandov, predsednica Đačkog parlamenta kruševačke Gimnazije. - Bilo je neminovno da nezadovoljstvo cele generacije eskalira u protest. Ovo nam je jedini način da se izborimo za matursku ekskurziju.

Grandov iznosi da im je kao razlog izostanka maturskog putovanja predočeno da tender za ekskurziju ne može da se raspiše pre decembra, a da bi u tom slučaju rate bile preskupe.

Direktorka Biljana Dačić navodi da je zbog protesta, koji je "ugrozio nesmetano izvođenje nastave, organizovala sastanak sa odeljenskim starešinama sa nalogom da upute učenike na nastavu" i da im "ukažu na obavezu redovnog pohađanja i neometanja nastave prema utvrđenom rasporedu časova i godišnjem planu i programu rada."

- Ni od jednog od navedenih veća nisam dobila nijedan predlog za organizaciju ekskurzije - iznosi direktorka Biljana Dačić. - Ekskurzije su kao oblik obrazovno-vaspitnog rada koji se ostvaruje van škole i planiraju se i organizuju sa Pravilnikom o organizaciji i ostvarivanju ekskurzija u skladu sa Zakonom.

BONUS VIDEO - TRI DEČAKA OSTALA BEZ RODITELjA: U Batočini, ispred kuće, nastradao samohrani otac Saša Kostadinović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!