SUSRET GRADONAČELNIKA NOVOG SADA I AMBASADORA IRANA: Širom otvorena vrata za iranske poslovne ljude i kulturne delatnike

Z. GRUMIĆ

24. 11. 2022. u 17:45

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i ambasador Irana Rašid Hasan Pur Baei sastali su se u novosadskoj Gradskoj kući i tom prilikom istakli da se dobri bilateralni odnosi Srbije i Irana odražavaju pozitivno i na odnose iranske ambasade i Novog Sada.

СУСРЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА И АМБАСАДОРА ИРАНА: Широм  отворена врата за иранске пословне људе и културне делатнике

Grad Novi Sad

- Ambasador Baei je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva iranske kulture u Novom Sadu, u kojem se održava niz manifestacija poput Festivala iranskog filma, izložbe kaliografije, koncerata muzičkih grupa, prezentovanja ornamentike, dizajna i drugih vidova primenjene umetnosti – navedeno je u saopštenju.

Gost je čestitao Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropske prestonice kulture i istakao da ta pozicija Srpske Atine na mapi evropske kulture ne čudi, imajući u vidu izrazitu multietničnost i multikonfesionalnost tog našeg grada.

Gradonačelnik Đurić je istakao da je Novi Sad posvećen stvaranju čvrstih odnosa sa gradovima svih država koje su prijatelji Srbije, kao i da širom drži otvorena vrata za sve poslovne ljude i kulturne delatnike iz Irana.

U razgovoru je razmotren i Sporazum za uspostavljanje saradnje između gradova Novog Sada i Širaza, za čije potpisivanje su se stekli uslovi nakon prethodno potpisanog Pisma o namerama, u maju 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!