DODELJENE STIPENDIJE U POŽAREVCU: Stipendije od 10.000 dinara dobilo 75 studenata

D. N.

07. 02. 2023. u 06:50

ZA tekuću školsku godinu grad Požarevac dodelio je 75 stipendija za studente, u iznosu od 10.000 dinara mesečno.

ДОДЕЉЕНЕ СТИПЕНДИЈЕ У ПОЖАРЕВЦУ: Стипендије од 10.000 динара добило 75 студената

Gradska uprava u Požarevcu

Prilikom potpisivanja ugovora sa stipendistima, gradonačelnik Saša Pavlović istakao je da je ulaganje u mlade umove deo dugoročnog plana razvoja Požarevca.

- Dokaz tog strateškog planiranja je i podatak da je pre samo pola decenije, 2018. godine, iznos izdvojen za stipendiranje iznosio 5,8 miliona dinara. Danas, uvidevši rezultate pomaganja istaknutih studenata, grad je za tu svrhu izdvojio 8,5 miliona dinara – rekao je Pavlović. Nakon dodele 75 stipendija preostalo je još novca za stipendiranje, pa će uskoro uslediti raspisivanje još jednog konkursa.

BONUS VIDEO - NI ONA NIJE IZDRŽALA: Zemljotres u Gazijantepu srušio tvrđavu staru 2.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede