EU UNAPREĐUJE TURIZAM: Novac i za preduzetnike u istočnoj Srbiji

S. M. J.

20. 03. 2023. u 19:12

U okviru drugog kruga podrške Evropske unije privatnom sektoru u turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu bespovratna sredstva za unapređenje turističko-ugostiteljskog sektora u istočnoj Srbiji, Donjem Podunavlju i Opštini Topola podržana su 42 projekta.

ЕУ УНАПРЕЂУЈЕ ТУРИЗАМ: Новац и за предузетнике у источној Србији

Foto EU

Evropska unija kroz projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam” opredelila je sredstva za projekte 42 mala i porodična biznisa, poljoprivredna gazdinstva i pružaoca usluga privatnog smeštaja u istočnoj Srbiji, Donjem Podunavlju i Opštini Topola od 146 koliko ih je konkurisalo iz osam opština i gradova.

Među odobrenim projektima su devet iz Kladova, sedam iz Zaječara, tri iz Negotina i dva iz Majdanpeka i Donjeg Milanovca.

-Mahom su sredstva opredeljana za podsticanje energetske efikasnosti i kupovinu neophodne opreme za privatne smeštaje, restorane, hotele, kafiće, a među dobitnicima se našao i pružalac usluga rečnog transporta iz Donjeg Milanovca - navode u projektu „EU za kulturno nasleđe i turizam” i dodaju da će sve dobitnike konkursa će do kraja marta zvanično kontaktirati projektni tim Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ  u cilju dalje realizacije projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024