ODRŽANE AUDICIJE ZA „RITAM EVROPE“: Izabrani predstavnici opština Negotina i Kladova

S. M. JOVANOVIĆ

20. 03. 2023. u 17:49

NA audicijama za izbor predstavnika opština Negotin i Kladovo u susret „Ritmu Evrope“, najvećem muzičkom takmičenju u zemlji za decu i omladinu izabrane su najtalentovanije Negotinke i Kladovljanke koje će u maju otputovati na pripreme u Zrenjanin, grad pobednik prošlogodišnje manifestacije.

ОДРЖАНЕ АУДИЦИЈЕ ЗА „РИТАМ ЕВРОПЕ“: Изабрани представници општина Неготина и Кладова

Foto: S.M.Jovanović

Maria Paskulović, učenica Osnovne škole „Branko Radičević“ u Negotinu zajedno sa gimnastičarkama Nađom Milivojević iz iste škole i Martom Đurković iz Negotinske gimnazije predstavljaće opštinu Negotin na ovogodišnjoj manifestaciji „Ritmu Evrope“.

Predstavnice opštine Kladovo su Ivana Boldorac iz Srednje škole Kladovo koja će se nadmetati u pevanju u pratnji Lune Belonić, učenica Srednje škole i Nine Joković, iz OŠ „Vuk Karadžić“, članica Plesne grupe „Rea dens“.

I Ivana i Maria pokazale su svoj raskošni pevački talenat, budući da obe devojčice u svojim sredinama već godinama oduševljavaju publiku raznovrsnim repertoarom, ali su i negotinske gimnastičarke i kladovske plesačice apsolutno dominirale scenom, pokazavši simbiozu sporta, muzike i pesme.

- Takmičenje je od ogromnog značaja za tinejdžere i opštinu, jer ne postoji bolja promocija grada i opštine iz koje učesnici dolaze. U organizaciju muzičkog takmičenja, koje još zovu i „Mala Evrovizija“, uključeno je 150 ljudi. Produkcijski tim ozbiljno će pripremati izabrane izvođače za televizijski nastup-kaže Igor Karadarević, direktor programa „Srbija u ritmu Evrope“.

Foto: S.M.Jovanović

Nina Joković, Ivana Bodorac i Luna Belonić, predstavnice Kladova

Lokalne samouprave u opštinama Kladovo i Negotin stale su uz svoje predstavnike čiji će boravak i pripreme u Zrenjaninu, gradu iz koga dolazi prošlogodišnji pobednik, finansirati u celosti. Predstavnice ove dve opštine iz istočne Srbije otputovaće u maju  u Zrenjanin na pripreme  koje će voditi glavni koreograf za scenski nastup Milan Milinković, desetostruki prvak Bosne i Hercegovine i vicešampion sveta u šou densu, a kao trener glasa produkcijski tim Nemanje Antonića.

Ovo je najveće dečije televizijsko muzičko takmičenje u regionu na kojem deca i mladi od 14 do 21 godine pevaju evrovizijske hitove zemalja Evrope, Australije i Izraela, na jeziku izabrane zemlje i ukoliko pobede putuju u tu državu. Za učešće u ovogodišnjem serijalu prijavilo 25 opština i gradova: Novi Sad, Ćuprija, Požarevac, Kruševac, Negotin, Sokobanja, Kikinda, Beočin, Žabalj…

- Peva se na švedskom,  engleskom, danskom i na finskom, turskom, hebrejskom i na ostalim jezicima. Pobednik se dobija sabiranjem glasova, 25 odsto žiri festivala „Ritam Evrope“, 25 posto članovi žirija gradova i opština učesnica i 50 posto je SMS. Grad Zrenjanin je pobedio u Srbobranu, Čačak je pre Srborana bio domaćin, a imali smo kao domaćine i Ćupriju, Sombor, Vranje, Niš i nikada nijedan grad sa istoka Srbije - dodaje Karadarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!